Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

ΟΗΕ



Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν σε όλον τον κόσμο τον Απρίλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω της ανόδου της τιμής του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των σιτηρών, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα τρόφιμα και τη γεωργία (FAO).



Αξιωματούχος του ΟΗΕ λέει ότι μπορεί να χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα συντρίμμια από τη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου 14 χρόνια θα χρειαστούν για να απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί, που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.



Ισραήλ: Ιράν και Πακιστάν αιτήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει μέτρα εναντίον του

Ιράν και Πακιστάν κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω κοινής ανακοίνωσης να προβεί σε ενέργειες κατά του Ισραήλ, κατηγορώντας το για παράνομη στόχευση γειτονικών χωρών και ξένων διπλωματικών αποστολών.

Η κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν μετά την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στη χώρα.



Γκουτέρες για Μέση Ανατολή: «Να μπει τέλος στον επικίνδυνο κύκλο των αντιποίνων»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σήμερα απηύθυνε έκκληση για να τερματιστεί «ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή» μετά και την ισραηλινή επίθεση σε στόχους κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής.



Συμβούλιο Ασφαλείας: Αποχώρησε η ρωσική αντιπροσωπεία λίγο πριν την ομιλία του Ισραηλινού πρεσβευτή

Αποχώρησε η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ με επικεφαλής τον πρεσβευτή Vasily Nebenzya, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Η αποχώρηση της ρωσικής αντιπροσωπείας δείχνει ότι οι σχέσεις Μόσχας και Τελ Αβίβ βρίσκονται στο ναδίρ αν και οι σχέσεις των δύο χωρών διαχρονικά ήταν ήπιες και χωρίς εντάσεις.

 



Ο ΟΗΕ ζητά να μπει τέλος στη βία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Τέλος στη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ ζήτησε σήμερα ο ΟΗΕ επισημαίνοντας τους φόβους έξαρσης της βίας στην Λωρίδα της Γάζας και καλεί τις δύο πλευρές σε συζήτηση κάνοντας λόγο να δοθεί χώρος στη διπλωματία.