Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

νησιά



Διάσωση 38 μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου – Μεταφέρονται στα Χανιά

Στη διάσωση 38 μεταναστών και προσφύγων προχώρησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, νότια της Γαύδου οι Αρχές.

Τα 38 άτομα, όλοι άνδρες, διασώθηκαν από το πλήρωμα φορτηγού πλοίου σημαίας Λιβερίας σε απόσταση 17,5 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου και, στη συνέχεια, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.



Καιρίδης: Δεν θέλουμε ανοικτά σύνορα, αλλά μια μετανάστευση οργανωμένη

Την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ανέλυσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ενάντια στη μετανάστευση γενικά όπως η άκρα δεξιά, αλλά υπέρ της οργάνωσης.



«Κάθοδος» Τούρκων τουριστών στη Μυτιλήνη – Χιλιάδες έφτασα στο νησί με visa express

Χιλιάδες είναι οι τουρίστες από την Τουρκία που επισκέπτονται την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Μυτιλήνη, αφού η visa express στους Τούρκους πολίτες διευκολύνει τη μετακίνηση.

Η ιστοσελίδα stonisi.gr αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έφτασαν 1.700 άτομα με καραβάκια και καταμαράν από το Αϊβαλί και έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6.000.



Μειώνονται οι παράνομες αφίξεις από την Τουρκία, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Συνεχίζεται η μείωση των παράνομων αφίξεων από την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, κατά τον Μάρτιο, ο συνολικός αριθμός των παρανόμως αφιχθέντων ανήλθε σε 2.231 έναντι 3.828 τον Φεβρουάριο, μειωμένος κατά 41,7%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η μείωση από τον Σεπτέμβριο του 2023 φθάνει το 80,5%.



Τουρίστρια έμεινε έκπληκτη με το χάος στα ελληνικά πλοία – «Περίμενα πλήθος κόσμου, αλλά δεν είχα ιδέα»

Τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πλοία αναδεικνύει μια Καναδή influencer με σειρά βίντεο που δημοσιεύει στον λογαριασμό της στο TikTok.

H τουρίστρια εξέδωσε μια προειδοποιητική ανακοίνωση, αφού βίωσε ένα απροσδόκητο χάος κατά την πρώτη της επίσκεψη στα ελληνικά νησιά.



ΑΔΜΗΕ: Διαγωνισμός – πλαίσιο για τα καλωδιακά έργα των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου

Διαγωνισμό με σκοπό την σύναψη συμφωνίας – πλαίσιο για τα υποβρύχια καλωδιακά έργα εναλλασσόμενου ρεύματος των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και τον νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου προκηρύσσει ο ΑΔΜΗΕ μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου.