Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

μακρον



Ζαχάροβα: «Ακόμα και οι σύμμαχοι του Ε.Μακρόν δεν μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχονται οι επιθετικές δηλώσεις του»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, τονίζοντας πως «ακόμα και οι σύμμαχοι του προέδρου Μακρόν δεν μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχονται οι επιθετικές δηλώσεις του».



Υπέρ «ισότιμων κανόνων για όλους» στο εμπόριο ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε σήμερα ενώπιον του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ, κατά την έναρξη της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία, υπέρ της εφαρμογής «ισότιμων κανόνων για όλους» στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας.



«Eπικίνδυνες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Μακρόν και Κάμερον για την Ουκρανία το Κρεμλίνο

«Άμεση κλιμάκωση» του πολέμου χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Ουκρανία, εάν ήθελε, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας.



Μακρόν: «Το Ισλαμικό Κράτος επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία»

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε τη Δευτέρα 25/3 από τη Γουιάνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η τζιχαντζιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή του Χορασάν επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία.



«Οι ρωσικές εκλογές διενεργήθηκαν σε ένα πλαίσιο καταπίεσης», λέει το γαλλικό ΥΠΕΞ

Η επανεκλογή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε χώρα σε ένα πλαίσιο καταπίεσης στην κοινωνία των πολιτών και οι συνθήκες για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές δεν έγιναν σεβαστές, ανέφερε σε ανακοίνωση το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.



Κρεμλίνο για τις πολεμικές δηλώσεις του Μακρόν: «Θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα του Ναπολέοντα 200 χρόνια πριν και λέει ανοησίες»

Το Κρεμλίνο ερμηνεύει τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν ως απόφαση της Γαλλίας να αναμειχθεί βαθύτερα στον πόλεμο της Ουκρανίας.