Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Μακροχρόνια άνεργοι



Στο ταμείο σήμερα για το «μπόνους» των 300 ευρώ μακροχρόνια άνεργοι που κατήρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Καταβάλλεται σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) η εφάπαξ παροχή των 300 ευρώ σε επιπλέον 3.196 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που κατήρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς εντός 1-2 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους.

Συνολικά, έως τώρα, η παροχή έχει καταβληθεί σε 100.186 δικαιούχους.



Παράταση προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στην Υγεία

Η παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας για ακόμη 12 μήνες ανακοινώθηκε σήμερα 15 Νοεμβρίου, μετά τη συνάντηση που είχαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος και η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυ



Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι μακροχρόνια άνεργοι

Στους 921.808 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το μήνα Αύγουστο, καταγράφοντας μικρή πτώση του ποσοστού ανεργίας.



ΟΑΕΔ: Κινδυνεύουν τα κοινωνικά επιδόματα για μακροχρόνια ανέργους

Κίνδυνο συρρίκνωσης ή ακόμα και κατάργησης διατρέχουν τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους μακροχρόνια ανέργους, τον κοινωνικό τουρισμό και τις κατασκηνώσεις. 



Έκθεση-φωτιά της ΓΣΕΕ: Μακροχρόνια άνεργοι το 72,2% του συνόλου

Ένα αβέβαιο και ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον με υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους (1 στους 2) και στις γυναίκες περιγράφεται στην Ενδιάμεση Έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση το 2016.

 



«Εφιάλτης» η ανεργία: Μακροχρόνια άνεργοι το 73%, 9 στους 10 δεν λαμβάνουν καμία στήριξη από ΟΑΕΔ

Αρνητική πρωτιά διατηρεί η Ελλάδα στην ανεργία, με το ποσοστό να παραμένει σταθερά πάνω από το 24%, το υψηλότερο στην Ευρώπη.