29
Μαΐου
2017
- 14:12
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Μαΐου, 2017 - 14:12
Υλικά για 4 άτομα
- 250 γρ. λάχανο βρασμένο στον ατμό
- 150 γρ. κουνουπίδι βρασμένο στον ατμό
- 150 γρ. πατάτα βρασμένη στον ατμό
- 40 γρ. τυρί gouda τριμμένο
- 100 γρ. μυζήθρα
- 1 αυγό
- 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
- 40 γρ. πολέντα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε την πολέντα και κρατάμε στην άκρη.
- Τρίβουμε και τις νιφάδες καλαμποκιού και τις κρατάμε κι αυτές στην άκρη.
- Με ένα πιρούνι πλάθουμε τα λαχανικά να φτιάξουμε ένα μείγμα και τα περνάμε στο μίξερ μαζί με την πατάτα.
- Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μέσα και την πολέντα μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού και δουλεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Βγάζουμε στη συνέχεια και πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα.