22
Απριλίου
2024
- 16:38
Τελευταία τροποποίηση στις 22 Απριλίου, 2024 - 16:38
Υλικά
Μερίδες: 6 ως μεζές
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φάβα με θυμάρι και πάπρικες, πρώτα ξεπλένουμε καλά τη φάβα στο σουρωτήρι και την αδειάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 500 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ξαφρίζοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, τη δάφνη και το μισό θυμάρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά έως 1 ώρα, χωρίς να ανακατέψουμε (με το ανακάτεμα η φάβα βγάζει το άμυλό της και μπορεί να κολλήσει). Αν παρ’ όλα αυτά χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα ελάχιστο βραστό νερό.
- Στο τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και πολτοποιούμε τη φάβα στον πολυκόφτη ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας σταδιακά το λάδι, το λεμόνι και τις πάπρικες.
- Αν η φάβα είναι υδαρής, δεν τη μαγειρεύουμε περισσότερο – όσο μένει η φάβα, πήζει.
- Την αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
- Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη, σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο
Πηγή κειμένου:
Γαστρονόμος