Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

ΒΤΑ: Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας ξανά στην κορυφή και στα πέντε επιστημονικά πεδία της κατάταξης



Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με τελετή στην Όπερα της Σόφιας, τη Δευτέρα, απονέμοντας τα ετήσια βραβεία του για την επιστημονική έρευνα και τη διδασκαλία.

"Φέτος, το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι και πάλι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης σε όλους τους επαγγελματικούς του τομείς στο βουλγαρικό σύστημα κατάταξης πανεπιστημίων", δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Μπόιτσο Λαντζόφ, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων. Σημείωσε ότι σύμφωνα με τις τρέχουσες δημόσιες ανάγκες για ανάπτυξη της ηλεκτρονικής υγείας και της τηλεϊατρικής, έχουν διεξαχθεί συζητήσεις για την εκπόνηση νέων ολοκληρωμένων και υβριδικών προγραμμάτων σπουδών με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και άλλων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

"Εστιάζουμε στις διεθνείς συνεργασίες και στη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο", δήλωσε ο καθηγητής Λαντζόφ.

"Από την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Ιανουάριο, παρά την πολιτική, κοινωνικο-οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, η διοίκηση του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας αύξησε τους μισθούς του διδακτικού προσωπικού και όλων των υπαλλήλων του. Αυξήθηκε επίσης το ποσό των κρατικών υποτροφιών μέχρι το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο", τόνισε ο πρύτανης.

"Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας έχει υψηλή βαθμολογία τόσο στην ευρωπαϊκή κατάταξη όσο και στη διεθνή", δήλωσε η αντιπρόεδρος της χώρας Ιλιάνα Γιότοβα στην ομιλία της στην τελετή.

Οι διδάσκοντες του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας λαμβάνουν τα εύσημα γι αυτή τη βαθμολογία χάρη στις γνώσεις και τη διδασκαλία τους, την ερευνητική τους δραστηριότητα, την επιθυμία τους να γίνονται ολοένα και καλύτεροι και να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους ομολόγους τους στην Ευρώπη και παγκοσμίως", επισήμανε η Γιότοβα.

Στην τελετή, το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας απένειμε τα ετήσια βραβεία του: AESCULAPIUS (για τη συνολική συμβολή στην ανάπτυξη της ιατρικής στη Βουλγαρία), PANACEA (για τη συμβολή στη διδασκαλία και την έρευνα στην κλινική ιατρική) και SIGNUM LAUDIS (για ειδικές υπηρεσίες στη λειτουργία και την πρόοδο του Πανεπιστημίου). Ακολούθησε εορταστική συναυλία.