Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Τραμπ: «Το Λονδίνο και το Παρίσι δεν αναγνωρίζονται πλέον γιατί έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στην τζιχάντ»



Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε πως το Λονδίνο και το Παρίσι «δεν αναγνωρίζονται πλέον», γιατί έχουν ανοίξει «τις πόρτες τους στην τζιχάντ».

«Είδαμε τι συνέβη όταν η Ευρώπη άνοιξε τις πόρτες της στο τζιχάντ», διαπίστωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς έκανε εκστρατεία για την επιστροφή στον Λευκό Οίκο.

«Κοιτάξτε το Παρίσι, κοιτάξτε το Λονδίνο – δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμα».

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία παραδέχτηκε ότι «αυτή η δήλωση θα μου έφερνε προβλήματα απέναντι στους πολίτες στο Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά ξέρετε τι, αυτό συμβαίνει. Δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμες πόλεις και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί στη χώρα μας».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε απίστευτη κουλτούρα, παράδοση, δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συμβεί εδώ και δεν θα το επιτρέψω ποτέ να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Ο Τραμπ μιλούσε αφού η αστυνομία στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες διέλυσε τις διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο UCLA, όπου φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Ν.Τραμπ, λίγο μετά το χτύπημα του ISIS στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015, είπε ότι οι γειτονιές στο Παρίσι και το Λονδίνο είναι τόσο επικίνδυνες που η αστυνομία αρνείται να πάει εκεί.

Ο Τραμπ εκείνη την περίοδο υπερασπιζόταν το σχέδιό του για «ένα ολοκληρωτικό και πλήρες κλείσιμο της εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Παρά το γεγονός ότι επικρίθηκε για αυτά τα σχόλια, ο Τραμπ διπλασίασε και είπε στον Γιώργο Στεφανόπουλο του Good Morning America: «Το πραγματικό Παρίσι είναι ένα διαφορετικό Παρίσι από την Πόλη του Φωτός για την οποία διαβάσατε.