Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Ο Τραμπ αναπτύσσει σχέδιο για ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία… αλλά δεν το λέει



Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ -και εκ νέου υποψήφιος- Ντόναλντ Τραμπ έχει αναπτύξει ένα λεπτομερές σχέδιο για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, αλλά δεν θα το αποκαλύψει μέχρι τις εκλογές.

 

Στόμα ερμητικά κλειστό μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Όπως ανέφερε η Daily Telegraph, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή προσκείμενη στον πολιτικό, «Υπάρχει ένα σχέδιο, αλλά δεν πρόκειται να το συζητήσει με τα ειδησεογραφικά δίκτυα γιατί τότε χάνεις κάθε επιρροή».

Αντ’ αυτού, σύμφωνα με την πηγή, ο Τραμπ θα επικεντρωθεί σε ένα απλό μήνυμα ότι θα τερματίσει τον πόλεμο σε μια προσπάθεια να κερδίσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

Δεν θα παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία εάν εκλεγεί

Στα τέλη Απριλίου, ο Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Time ότι δεν θα παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία εάν εκλεγεί, εκτός εάν η Ευρώπη συνεισφέρει.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει τη θέση της σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία σε διάφορα επίπεδα. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι η Μόσχα ήταν και παραμένει πάντα ανοιχτή σε μια διπλωματική διευθέτηση της κρίσης και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πραγματικά σοβαρές προτάσεις, ενώ το καθεστώς του Κιέβου διέκοψε και απαγόρευσε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.