Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Αυξομειώσεις στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος του Μαΐου – Αναλυτικά οι τιμές των προμηθευτών

Αυξομειώσεις στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος του Μαΐου σε σχέση με τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι προμηθευτές σύμφωνα με τις τιμές που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Ακολουθούν οι τιμές των προμηθευτών:



Ξεπέρασαν τις 250.000 οι διασυνδέσεις POS με ταμειακές μηχανές

Πάνω από 250.000 επιχειρήσεις ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών τους με τα POS καλύπτοντας τον στόχο που είχε τεθεί από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.



Άγριο έγκλημα στην Αλβανία: Βρέθηκε νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι

Ένα άγριο έγκλημα, που σημειώθηκε στη Βόρεια Ήπειρο και συγκεκριμένα στη Δρόπολη, με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να εντοπίζεται νεκρό, απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις Αρχές της Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voxnews, oι ηλικιωμένοι είχαν σημάδια βίας στο σώμα τους.



Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την κερδοσκοπία – Τι περιλαμβάνει

Πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η πρόταση συμπεριλαμβάνει ένα πλαίσιο μέτρων, «το οποίο θα επιδράσει κατασταλτικά στους μηχανισμούς παραγωγής ακρίβειας και κερδοσκοπίας, οι οποίοι αποτελούν μείζον κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».



Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα ρεύματα εξόδου των δύο εθνικών – Γεμίζουν τα πλοία στα λιμάνια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα ρεύματα εξόδου των δύο εθνικών οδών και συγκεκριμένα στο ρεύμα εξόδου της Λεωφόρου Αθηνών από το Παλατάκι έως τον Σκαραμαγκά.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία να αναχωρούν με μεγάλη πληρότητα, όπως επίσης και στα ΚΤΕΛ.



Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο

Στο 10,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,4% τον Μάρτιο 2023 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 10,8% τον Φεβρουάριο 2024. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 492.867 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 47.319 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (8,8%) και κατά 24.176 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2024 (4,7%).