Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 -17:49:09

Ελλάδα



Έρχονται 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου. Οι αλλαγές σε κληρονομιές και δωρεές

Δύο νομοσχέδια αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τα οποία θα επιχειρούν να θέσουν σε νέες βάσεις το καθεστώς που διέπει την καταγραφή και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διαθέτει το δημόσιο με στόχο την αξιοποίησή της τόσο για επενδυτικούς σκοπούς όσο και για νέα προγράμματα κοινωνικής στέγασης.



Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται ηλικιωμένη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στα Άνω Λιόσια

Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από οδηγό, καθώς διερχόταν από σημείο στα Άνω Λιόσια.

Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα κινούνταν πεζή και προσπάθησε να διασχίσει δρόμο.

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, με θύμα μία 90χρονη που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο στη λεωφόρο Φυλής.



Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Μαρκόπουλο – Ο δράστης άρπαξε 20.000 ευρώ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Μαρκόπουλο, με το δράστη να αρπάζει από το ταμείο περίπου 20.000 ευρώ.



e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Αυτές είναι οι πληρωμές που θα γίνουν έως τις 25 Απριλίου – Πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), από αύριο Τρίτη του Πάσχα 22/4 έως την Παρασκευή 25 Απριλίου θα καταβληθούν συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ σε 2.530.742 δικαιούχους.

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:



ΒΒC για Σαντορίνη: «Μπορεί μια τρομακτική έκρηξη να καταστρέψει ένα ονειρικό νησί;»

Το BBC με αφορμή την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, με δημοσίευμά του επιχειρεί να αναλύσει τους κινδύνους που κρύβει το ενδεχόμενο μιας έκρηξης στο ηφαίστειο του νησιού.



Σύλληψη 13 ατόμων στη Θεσσαλονίκη που οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα: Οι δύο ήταν μεθυσμένοι – Ο ένας εμπλέκεται σε τροχαίο

Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν σε ελέγχους της Αστυνομίας το τελευταίο 48ωρο, καθώς οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα, ενώ δύο από αυτούς βρέθηκαν μεθυσμένοι, εκ των οποίων ο ένας εμπλέκεται σε τροχαίο με τραυματισμό ατόμου.

Στους ίδιους ελέγχους, συνελήφθη και ένας ακόμα οδηγός επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.