Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 -

Ελλάδα



Θεσσαλονίκη: Νεροπίστολα, βιντεοσκόπηση και ξυλοδαρμός στον Εύοσμο – Συνελήφθησαν έξι νεαροί

Έβρεξαν με νεροπίστολα 22χρονο, βιντεοσκοπώντας την πράξη τους με κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια εξύβρισαν και χτύπησαν το θύμα τους.

Πρόκειται για έξι νεαρούς, 16 έως 19 ετών, που συνελήφθησαν, έπειτα από καταγγελία τού 22χρονου, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.



Τις προτεραιότητες για την ομογένεια, μετά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ, παρουσίασε η Μάιρα Μυρογιάννη

Η γενική γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη, μετά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Ουάσινγκτον, τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.



Ρόδος: Ποινική δίωξη στον 44χρονο οδηγό για το τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Αφάντου – Οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στον 44χρονο οδηγό της BMW για το τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, που κόστισε τη ζωή σε μια 57χρονη μητέρα και την 26χρονη κόρη της, που βρήκαν τραγικό θάνατο, εγκλωβισμένες στις λαμαρίνες του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.



Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής στο ΕΡΤnews: Πάνω από 2 ευρώ και 10 λεπτά η βενζίνη

Για τις τιμές που θα δουν οι καταναλωτές στα πρατήρια καυσίμων μίλησε ο πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ και 10 λεπτά αυτήν την βδομάδα.



Αφθώδης πυρετός: 5 μήνες θα χρειαστούν για να “σκαναριστεί” η Λέσβος – «Οι κτηνοτρόφοι κουράστηκαν να διαμαρτύρονται»

Πέντε μήνες θα χρειαστούν τελικά για να «σκαναριστεί» ολόκληρη η Λέσβος -να ολοκληρωθεί δηλαδή η επιδημιολογική επιτήρηση-, την ώρα που ο αφθώδης πυρετός είναι ζωονόσος η οποία απαιτεί κατεπείγουσα επιτήρηση για να αντιμετωπιστεί, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα.



Η ακρίβεια κάνει «ταμείο»: Πώς ο πληθωρισμός εξαφάνισε τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό

Από τη μια τσέπη μπήκαν, από την άλλη βγήκαν οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, αφού ο πληθωρισμός κατάφερε και τις εξανέμισε σε χρόνο μηδέν. Το 4,5%, που αντιστοιχεί σε 40 ευρώ μικτά ή 34 ευρώ καθαρά, έχει ήδη ξεπεραστεί από το 5,4% του πληθωρισμού του Απριλίου.