Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

κλιματική αλλαγή



Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιπλέον 10 λεπτά του ευρώ θα αυξηθούν οι τιμές στα καύσιμα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της ιδιαίτερης επιμονής της Ευρωπαικής Ένωσης σε αυτό το ζήτημα.

Η νέα νομοθεσία της τιμολόγησης των ρύπων των καυσίμων στις οδικές μεταφορές και τη θέρμανση (ETS2) αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2027, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές τους.



«Καλπάζει» η ακρίβεια: Εκτοξεύτηκε η τιμή του καφέ κατά 72% από τον περσινό Αύγουστο

«Καλπάζει» η ακρίβεια καθώς οι τιμές του καφέ συνεχίζουν να καταγράφουν τάσεις ανάκαμψης στις αγορές.



«Εξοικονομώ 2024»: Οι αλλαγές που εξετάζει το υπ.Περιβάλλοντος

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, εξετάζει το ενδεχόμενο να μην οριστούν εισοδηματικά κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που έρχεται το επόμενο διάστημα.

Εφόσον, προχωρήσει το εν λόγω σενάριο θα πρόκειται για το πρώτο «Εξοικονομώ» που δεν θα χρειάζονται εισοδηματικά κριτήρια.



Οι περιοχές στη χώρα μας που καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 15 ετών

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν φέτος τον Απρίλιο στη χώρα μας ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του  meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που λειτουργούν από το 2010 έως και σήμερα.



Ασία: Ακραίος καύσωνας σε πολλές περιοχές – Ποια είναι τα αίτια;

Μεγάλο μέρος της Ασίας πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα.

Τεράστιες εκτάσεις της Ασίας, από τις Φιλιππίνες ως τη Μιανμάρ, υποφέρουν από τις επιπτώσεις ενός κύματος καύσωνα που καταρρίπτει ρεκόρ θερμοκρασιών, αναγκάζοντας εκατομμύρια παιδιά να μένουν στο σπίτι.



Πιθανή ανθρώπινη παρέμβαση προκάλεσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Ντουμπάι

Όλος ο πλανήτης σάστισε από τις πρωτοφανείς εικόνες Αποκάλυψης στο Ντουμπάι που κυριολεκτικά ναυάγησε από την ξεφνική Θεομηνία που έφερε καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι θυελλώδεις ανέμους και κάθε λογής ακραίο φαινόμενο.