Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Ισραήλ



«Έγκλημα πολέμου ο αναγκαστικός εκτοπισμός αμάχων» σχολιάζει το Παρίσι τα σχέδια εκκένωσης της Ράφας

Η Γαλλία επανέλαβε σήμερα τη «σθεναρή αντίθεσή» της σε μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που το Ισραήλ ξεκίνησε σε αυτήν την πόλη μια επιχείρηση εκκένωσης δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.



Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: «Όχι» σε νέο μέτωπο στη Ράφα – Ισχυρή η συμμαχική σχέση με το Ισραήλ

Την ανάγκη να αποφευχθεί η κλιμάκωση του πολέμου με το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στη Ράφα, που θα οδηγούσε σε επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, διατύπωσε -μιλώντας στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera- ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.



Η Χαμάς προσπαθεί να αποφύγει την ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

Αξιωματούχος της Χαμάς ανέφερε στο Ρόιτερς ότι η διαταγή για εκκένωση της Ράφας αποτελεί μια «επικίνδυνη κλιμάκωση και θα υπάρξουν συνέπειες».

«Η αμερικανική διοίκηση, στο πλευρό των δυνάμεων κατοχής, φέρουν την ευθύνη για αυτήν την τρομοκρατία», ανέφερε ο αξιωματούχος Σάμι Αμπού Ζούχρι μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναφερόμενος στη συμμαχία του Ισραήλ με την Ουάσιγκτον.



Τουρκία: Ο υπουργός Εμπορίου επιβεβαίωσε ότι αναστέλλονται οι συναλλαγές με το Ισραήλ

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, οι εμπορικές συναλλαγές της Τουρκίας με το Ισραήλ αναστέλλονται έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα, καθώς και η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.



Το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα για τους ομήρους και το σχέδιο για τη Ράφα

Το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο θα συνέλθει σήμερα για να συζητήσει πρόταση ανακωχής στη Γάζα για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, όπως και τις προοπτικές για στρατιωτική επιχείρηση στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, όπου βρίσκονται πολλοί εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.



Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν τον Μπάιντεν να αποτρέψει ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντιμετώπισε χθες, Τετάρτη, νέες πιέσεις προερχόμενες από τους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματός του να ασκήσει την επιρροή του για να μην εξαπολύσει το Ισραήλ μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν βρει καταφύγιο σχεδόν οι μισοί από τα 2,3 εκατομμύρια των κατοίκων του παλαιστινιακού θύλακα.