Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Ιράν



Ιράν: Ο Αλί Χαμενεΐ εξόργισε τους Τούρκους υποστηρίζοντας τους Έλληνες

Οι δηλώσεις του Θρησκευτικού Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην Έκθεση Βιβλίου της Τεχεράνης εξόργισαν τους Τούρκους, καθώς μίλησε για την καταπίεση που υπέστησαν οι Έλληνες από τους Οθωμανούς.



Ιράν: Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ εξέφρασε ανησυχίες για την πρόοδο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αρχής Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), Ραφαέλ Γκρόσι, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις πρόσφατες δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και την έλλειψη συνεργασίας τους με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ.
Οι δηλώσεις του Γκρόσι έγιναν μετά από συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον.



Ιράν: Κυρώσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία – Στο στόχαστρο πρόσωπα και επιχειρήσεις

Κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη το Ιράν.



Συρία: Το Ιράν μείωσε σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία μετά τα ισραηλινά πλήγματα

Το Ιράν, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, έχει περιορίσει σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία, η οποία βρίσκεται υπό την αυξανόμενη πίεση επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις πηγής που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ στο AFP σήμερα.



Ισραήλ: Ιράν και Πακιστάν αιτήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει μέτρα εναντίον του

Ιράν και Πακιστάν κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω κοινής ανακοίνωσης να προβεί σε ενέργειες κατά του Ισραήλ, κατηγορώντας το για παράνομη στόχευση γειτονικών χωρών και ξένων διπλωματικών αποστολών.

Η κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν μετά την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στη χώρα.



Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή, λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ζήτησε από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να αφυπνιστεί, προειδοποιώντας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «σαφώς, η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα είναι η επιθυμία του Ιράν να αποκτήσει πυρηνική βόμβα».