Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

ιος



Είναι ασφαλές το αγελαδινό γάλα; – Τι συμβαίνει με τη γρίπη των πτηνών και τις αγελάδες

Η γρίπη των πτηνών στα βοοειδή των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ανησυχία στους γαλακτοπαραγωγούς. Είναι το αγελαδινό γάλα ασφαλές για κατανάλωση; Το ερώτημα αυτό θέτει το BBC και ρωτά ειδικούς για το θέμα.



Εμφανίστηκε νέος θανατηφόρος ιός στη Νιγηρία

Σε συναγερμό βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για ένα νέο ιό που προκαλεί θανάτους και έχει κάνει την  εμφάνισή του στη Νιγηρία και εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα. Το σημείο μηδέν της επιδημίας βρίσκεται στο χωριό Τσιμπίρι.



Ίχνη του ιού Η5Ν1 εντοπίστηκαν σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα – Τι λένε οι Αρχές των ΗΠΑ

Να καθησυχάσουν τους πολίτες την Αμερικής προσπαθούν οι αμερικανικές αρχές τονίζοντας πως τα ίχνη του ιού H5N1 που εντοπίστηκαν σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα δεν εγκυμονούν πιθανόν κανέναν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.



ΠΟΥ: «Τεράστια η ανησυχία για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σήμερα Πέμπτη (19/4), εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και οι άνθρωποι.

«Παραμένει, πιστεύω, (αιτία) τεράστιας ανησυχίας», δήλωσε ο Τζέρεμι Φάραρ επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.



Ανταρκτική: Εκατοντάδες πιγκουίνοι εντοπίστηκαν νεκροί – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε μία επιστημονική αποστολή, η οποία αποκάλυψε ότι τον περασμένο μήνα ότι 532 πιγκουίνοι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Heroina. 



Μηνιγγίτιδα: Συναγερμός για σπάνιο νέο είδος της ασθένειας

Οι υγειονομική ηγεσία των ΗΠΑ προειδοποιούν τους ιατρούς να παραμένουν σε εγρήγορση για ορισμένα είδη σπάνιων και σοβαρών λοιμώξεων από μηνιγγιτιδόκοκκο που βρίσκονται σε άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.