Τετάρτη 02 Απριλίου 2025 -14:25:43

Κόσμος



Καθηγητής Οικονομικών: «Δεν μοιάζει παράλογο ο Ν.Τραμπ να ανακοινώσει 25% δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα»

Ο καθηγητής Οικονομικών του New York University, Νικόλας Οικονομίδης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και τόνισε πώς «δεν μοιάζει παράλογο ο Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώσει ότι θέλει να επιβάλει 25% δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα».



Στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, το επιτελείο Τράμπ οριστικοποιεί τα σχέδια των δασμών

Όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως, ετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου  Ντόναλντ Τράμπ, σχετικά με τους δασμούς που αναμένεται να επιβάλλει σε όλους τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες παραμένουν ελάχιστες, για τα σχέδια που θα ανακοινωθούν στον Λευκό Οίκο, αναφέρει το βρετανικό Sky News.



ΟΗΕ: «Γελοίος» ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι υπάρχουν άφθονα τρόφιμα για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα

Εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απέρριψε με έντονο τρόπο χθες Τρίτη τον ισχυρισμό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ πως υπάρχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων για τον πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας «για μακρό χρονικό διάστημα».



Τουρκία: Φαν των Muse ζητούν ακύρωση συναυλίας τους στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του μποϊκοτάζ υποστηρικτών της κυβέρνησης

Τούρκοι φαν του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Muse κάλεσαν σήμερα το συγκρότημα να ακυρώσει μια συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορώντας τον διοργανωτή της συναυλίας ότι υποστηρίζει την τουρκική κυβέρνηση απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.



ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχεται ότι «κατά λάθος» απέλασε στο Ελ Σαλβαδόρ έναν άνδρα που είχε λάβει ασυλία

Η κυβέρνηση Τραμπ απέλασε λανθασμένα στο Ελ Σαλβαδόρ έναν άνδρα που η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι είναι μέλος μιας συμμορίας στο Μέριλαντ, με τις πτήσεις με τους απελαθέντες της 15ης Μαρτίου, παρά την απόφαση δικαστή που απαγόρευε την απέλαση του άνδρα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε χθες ο νομικός εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.



Η Σούζαν Κρόφορντ εξελέγη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν – Ήττα για Τραμπ και Μασκ

Η Δικαστής Σούζαν Κρόφορντ, που υποστηρίζεται από τους Δημοκρατικούς, εξελέγη την Τρίτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η νίκη της Κρόφορντ αποτελεί πλήγμα για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον δισεκατομμυριούχο σύμμαχό του, Έλον Μασκ, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει τον συντηρητικό της αντίπαλο.