Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Κλιματική αλλαγή και κλιματικοί κίνδυνοι: Ο μετριασμός της δεν είναι πια αρκετός – Η ΕΕ οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι απλώς μια περιβαλλοντική δυσάρεστη κατάσταση – είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Η μετάβασή μας σε ένα βιώσιμο μέλλον μπορεί να πετύχει μόνον εάν φέρει στους ανθρώπους ελπίδα για το μέλλον και δεν αφήσει κανέναν πίσω, γράφουν οι ευρωβουλευτές Iratxe García Pérez και Mohammed Chahim.



Το Ισραήλ «αδειάζει» τις ΗΠΑ: «Έχουν στείλει ήδη όλα τα όπλα για την επίθεση στη Ράφα»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού «άδειασε» τον Τζο Μπάιντεν καθώς αποκάλυψε ότι οι «ΗΠΑ έχουν στείλει ήδη όλα τα όπλα για την επίθεση στη Ράφα».



Ουκρανία: Επίθεση με θωρακισμένα από τη Ρωσία κατά της περιοχής του Χαρκόβου

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαία επίθεση με θωρακισμένα κατά της περιοχής του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία νωρίς σήμερα, και προήλασαν κατά ένα χιλιόμετρο κοντά στη συνοριακή πόλη Βοβτσάνσκ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη, δήλωσε υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή.



Το Πεκίνο λέει πως «έδιωξε» αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Νότια Σινική Θάλασσα

Ο στρατός της Κίνας παρακολούθησε από κοντά και «έδιωξε» το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Halsey που εισήλθε στα χωρικά ύδατα των Νησιών Παρασέλ στη Νότια Σινική Θάλασσα σήμερα, 10 Μαΐου, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Νότια Διοίκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.



Βίντεο με την τρελή πορεία λεωφορείου με 20 επιβάτες στην Αγία Πετρούπολη – Έπεσε στον ποταμό Μόικα

Ένα λεωφορείο γεμάτο με 20 πολίτες έπεσε στον ποταμό Μόικα, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας μετά από μια τρελή πορεία που καταγράφθηκε σε βίντεο.



Έξοδος 110.000 ανθρώπων από τη Ράφα – Κίνδυνος για διακοπή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων

Περί τους 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Ράφα που βρίσκεται υπό την απειλή μεγάλης κλίμακας επίθεσης του ισραηλινού στρατού και έχουν κινηθεί προς ζώνες στον παλαιστινιακό θύλακα που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες.