Πέμπτη 04 Ιουνίου 2026 -

Κόσμος



Υπόθεση Νόβακ: Στο επίκεντρο οι πολιτικές ισότητας και διαφορετικότητας στις ενέργειες της αστυνομίας

Η υπόθεση του 18χρονου Χένρι Νόβακ συνεχίζει να προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις στη Βρετανία, καθώς η συζήτηση μετατοπίζεται από τις ενέργειες των αστυνομικών στις ευρύτερες πολιτικές που εφαρμόζονται στην αστυνόμευση.



Το Ισραήλ και ο Λίβανος συμφώνησαν σε παράταση της εκεχειρίας και δημιουργία ζωνών ασφαλείας

Το Ισραήλ και ο Λίβανος, μετά από συνομιλίες σχεδόν εννέα ωρών, συμφώνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην ανανέωση της εύθραυστης κατάπαυσης του πυρός, καθώς και στη δημιουργία σειράς «πιλοτικών» ζωνών ασφαλείας εντός του λιβανικού εδάφους, από τις οποίες θα αποκλείονται οι μαχητές της Χεζμπολάχ.



ΠΟΥ: Πάνω από 860 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν κάθε χρόνο από μολυσμένα τρόφιμα

Σχεδόν 866 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νοσούν κάθε χρόνο εξαιτίας μολυσμένων τροφίμων, ενώ 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση μη ασφαλών τροφών. Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων στις 7 Ιουνίου.



Ιαπωνία - Φουκουσίμα: Αρκούδα επιτίθεται σε εργαζόμενο. Τέσσερις τραυματίες. Βίντεο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πλάνα από κάμερα ασφαλείας που καταγράφουν την επίθεση αρκούδας σε εργαζόμενο βιομηχανικής μονάδας στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Το περιστατικό, που σημειώθηκε την Τρίτη, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και την κινητοποίηση των αρχών, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του ζώου.



Σάο Πάολο: 39χρονος έσπασε με τα χέρια του τα τζάμια στις πόρτες συρμού του μετρό. Συνελήφθη από άνδρες ασφαλείας. Βίντεο

Πανικός επικράτησε σε σταθμό του μετρό στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας όταν ένας 39χρονος έσπασε με τα χέρια του τα τζάμια στις πόρτες συρμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, αφορμή για το ξέσπασμα του 39χρονου, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ήταν ότι άλλοι επιβάτες τον πέταξαν έξω από το συρμό επειδή προκαλούσε αναστάτωση.



Ισπανία: Η πριγκίπισσα Λεονόρ είναι η πρώτη γαλαζοαίματη που έκανε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό αεροσκάφος. Βίντεο

Η 20χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας έγινε η πρώτη γαλαζοαίματη στη χώρα της που έκανε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό αεροσκάφος.

Η κληρονόμος του ισπανικού θρόνου, ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών στη Στρατιωτική Σχολή Αλεξιπτωτισμού στη Μούρθια, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (2/6) η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.