Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025 -

Κόσμος



Ουκρανικό drone έπληξε το ρωσικό λιμάνι του Τεμριούκ

Το ρωσικό λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική Θάλασσα διαχειρίζεται υγροποιημένο αέριο πετρελαίου, πετρελαϊκά και πετροχημικά προϊόντα, καθώς και σιτηρά και άλλα βασικά διατροφικά προϊόντα.

Η πυρκαγιά που προκάλεσε το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα της Ουκρανίας ξέσπασε στον τερματικό σταθμό μεταφόρτωσης LPG Μάκτρεν-Νάφτα, που φορτώνει LPG από Ρώσους και Καζάκους παραγωγούς για εξαγωγή.



Ιράν: Σε συναγερμό η Τεχεράνη εξαιτίας της λειψυδρίας. Εξετάζεται ακόμα και η εκκένωση κατοίκων

«Ώρα μηδέν» για την Τεχεράνη, με την λειψυδρία να απειλεί ευθέως την ιρανική πρωτεύουσας, καθώς οι δεξαμενές που τροφοδοτούν τα 15 εκατομμύρια κατοίκους της, είναι σχεδόν άδειες.

Το φράγμα Καράτζ, το οποίο παρέχει το ένα τέταρτο του πόσιμου νερού της ιρανικής πρωτεύουσας, είναι γεμάτο μόλις κατά 8%.



Βραζιλία: Τρόμος για τους επιβάτες Airbus. Έβγαιναν φλόγες κάτω από το φτερό. Δραματική εκκένωση. Βίντεο

Στη Βραζιλία, ένα μηχάνημα φόρτωσης αποσκευών, έπιασε φωτιά δίπλα σε ένα Airbus A320 της LATAM ακριβώς στον διάδρομο απογείωσης.

Το αεροσκάφος ετοιμαζόταν για απογείωση όταν η καμπίνα γέμισε ξαφνικά με καπνό και οι επιβάτες είδαν φλόγες κάτω από το φτερό μέσα από τα παράθυρα.



ΗΠΑ - Καλιφόρνια: Γιος πυροβόλησε και σκότωσε τους γονείς του μέσα στην κατοικία τους και μετά αυτοκτόνησε. Φωτογραφίες

Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς ο 63χρονος Έρικ Κόρντες και η 66χρονη σύζυγός του Βίκι Κόρντες βρέθηκαν νεκροί στο γκαράζ της έπαυλης τους (αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων), αφού εκτελέστηκαν από τον γιο τους.

Μετά το άγριο φονικό, ο 37χρονος αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.



Σε Συναγερμό οι γαλλικές δυνάμεις: Drones πέταξαν πάνω από βάση των υποβρυχίων στη Βρέστη

Πέντε drones εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από τη στρατιωτική βάση του Ιλ Λονγκ στη Βρέστη, όπου φιλοξενούνται τα πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων της γαλλικής πυρηνικής αποτρεπτικής δύναμης, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής χωροφυλακής.



Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ ανέφερε πως δεν έχει προγραμματιστεί τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σε  δηλώσεις του ότι το Κίεβο είχε την ευκαιρία για μια συμφωνία που θα τερμάτιζε τον πόλεμο νωρίτερα, αλλά «με τη “σοφία” του αποφάσισε να μην το κάνει».

Η καλύτερη στιγμή για να συναφθεί μια ειρηνευτική συμφωνία ήταν όταν μίλησε για την απουσία χαρτών.

Είπε πιο ειδικά ο Ντ.Τραμπ: