Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Ικαρία



Φούρνοι Ικαρίας: Συναρπαστικά ευρήματα σε ναυάγιο. Δείτε φωτογραφίες

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έλαβε τέλος η 8η ερευνητική περίοδος της Ενάλιας Αρχαιολογικής Έρευνας στο Αρχιπέλαγος των Φούρνων, που διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ.



Μαίνεται η φωτιά στην Ικαρία - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το βράδυ σε δασική έκταση στο Μονικάμπι Ικαρίας.

Το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις από αέρος και συνδράμουν τα πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούν από τη νύχτα, καθώς η πυρκαγιά είναι σε δυσπρόσιτη περιοχή, σε κορυφογραμμή και είναι δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο.



Πυρκαγιά στους Φούρνους Ικαρίας

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Χρυσομηλιά των Φούρνων Ικαρίας.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 14 πυροσβέστες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο αεροσκάφη.

Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες του δήμου και εθελοντές.



Τούρκοι εθνικιστές αναρωτιούνται εάν η Σαμοθράκη και η Ικαρία είναι ελληνικά νησιά

Συνεχίζουν να προκαλούν ακραίοι κύκλοι της Τουρκίας με νέες αιτιάσεις για την «ελληνικότητα νησιών» της χώρας μας. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι Σαμοθράκη και Ικαρία ανήκουν στην Τουρκία.

Αρθρογράφος της τουρκικής εθνικιστικής εφημερίδας yenicaggazetesi σε άρθρο του αναρωτιέται αν είναι ελληνικό νησί η Σαμοθράκη



Νάταλι Κρίστοφερ: Έστησαν μακάβρια απάτη με δήθεν «έρανο» για την κηδεία της

Η απάτη ήρθε στο φως μέσα από καταγγελία που έκανε φίλη της ΝάταλιΚρίστοφερ, στο όνομα της οποίας μάλιστα οι απατεώνες είχαν ανοίξει σε γνωστή σελίδα τον υποτιθέμενο έρανο!



«Είμαι συγκλονισμένος»: Οι πρώτες κουβέντες του συντρόφου της Νάταλι που σκοτώθηκε στην Ικαρία

Συντετριμμένος από την απώλεια της αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ δηλώνει ο σύντροφός της Κυριάκος, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στην Ικαρία.