Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

χαμας



Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Το σύστημα υγείας στη Λωρίδα της Γάζας θα καταρρεύσει εντός ωρών

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε ότι το σύστημα περίθαλψης στον θύλακα βρίσκεται σε απόσταση ωρών από την κατάρρευση, ελλείψει καυσίμων.



Οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά άρματα μάχης, καλυπτόμενα από εντατικά πυρά των ισραηλινών δυνάμεων από αέρος και ξηράς, προήλασαν σήμερα περαιτέρω στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με κατοίκους και μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, ενώ η Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σφυροκοπάται δεχόμενη αεροπορικές επιδρομές.



Έξοδος 110.000 ανθρώπων από τη Ράφα – Κίνδυνος για διακοπή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων

Περί τους 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Ράφα που βρίσκεται υπό την απειλή μεγάλης κλίμακας επίθεσης του ισραηλινού στρατού και έχουν κινηθεί προς ζώνες στον παλαιστινιακό θύλακα που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες.



Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα

Τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον οχήματος στον νότιο Λίβανο, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, την ώρα που το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον του στρατού στο βόρειο Ισραήλ.



Απαισιοδοξία από την ισραηλινή πλευρά για τις διαπραγματεύσεις εκεχειρίας στη Γάζα

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, με την ισραηλινή πλευρά να μην βλέπει σημάδια προόδου στις συνομιλίες.



Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: «Όχι» σε νέο μέτωπο στη Ράφα – Ισχυρή η συμμαχική σχέση με το Ισραήλ

Την ανάγκη να αποφευχθεί η κλιμάκωση του πολέμου με το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στη Ράφα, που θα οδηγούσε σε επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, διατύπωσε -μιλώντας στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera- ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.