Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

H5N1



ΠΟΥ: «Υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ»

Η αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Γουενκίνγκ Ζανγκ, προειδοποίησε σήμερα Μ.Τρίτη (30/4) πως υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ μέσω των μεταναστευτικών πουλιών.



ΠΟΥ: «Τεράστια η ανησυχία για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σήμερα Πέμπτη (19/4), εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και οι άνθρωποι.

«Παραμένει, πιστεύω, (αιτία) τεράστιας ανησυχίας», δήλωσε ο Τζέρεμι Φάραρ επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.



Ανταρκτική: Εκατοντάδες πιγκουίνοι εντοπίστηκαν νεκροί – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε μία επιστημονική αποστολή, η οποία αποκάλυψε ότι τον περασμένο μήνα ότι 532 πιγκουίνοι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Heroina. 



H5N1: 8 χώρες ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία

Οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών η Ιαπωνία και το Μαρόκο, ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία αφότου ανιχνεύτηκε ο θανατηφόρος ιός H5N1 (γρίπη των πτηνών) στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, έδρα παραγωγών πουλερικών και φουά γκρά, είπε το υπουργείο Γεωργίας χθες.