Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Γάζα



Βαθαίνουν τα ρήγματα στην κυβέρνηση Νετανιάχου για τον χωρίς στρατηγική πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας

Αναβρασμός υπάρχει στην κυβέρνηση του Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.



Γάζα: Σε λειτουργία η πλωτή προβλήτα των ΗΠΑ – Έφτασαν οι πρώτες προμήθειες

Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να φτάνουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της νεοκατασκευασμένης πλωτής προβλήτας, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός Στρατός.



Μπορέλ: Εάν το Ισραήλ συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ασκήσει πίεση στη σχέση του με την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το Ισραήλ να τερματίσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα αναφέρει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνοντας ότι αυτή η ενέργεια διακόπτει περαιτέρω τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και οδηγεί σε περισσότερους εσωτερικούς εκτοπισμούς, έκθεση σε λιμό και ανθρώπινο πόνο.



Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο με ενόπλους σε τοποθεσία του ΟΗΕ στη Ράφα και ζητά εξηγήσεις

Βίντεο από drone, στο οποίο φαίνονται ένοπλοι να στέκονται δίπλα σε οχήματα με το αναγνωριστικό σήμα των Ηνωμένων Εθνών σε συγκρότημα του ΟΗΕ στην πόλη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός του Ισραήλ και ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να διενεργήσουν έρευνα.



Οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά άρματα μάχης, καλυπτόμενα από εντατικά πυρά των ισραηλινών δυνάμεων από αέρος και ξηράς, προήλασαν σήμερα περαιτέρω στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με κατοίκους και μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, ενώ η Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σφυροκοπάται δεχόμενη αεροπορικές επιδρομές.



Έξοδος 110.000 ανθρώπων από τη Ράφα – Κίνδυνος για διακοπή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων

Περί τους 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Ράφα που βρίσκεται υπό την απειλή μεγάλης κλίμακας επίθεσης του ισραηλινού στρατού και έχουν κινηθεί προς ζώνες στον παλαιστινιακό θύλακα που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες.