Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

γαλλία



Υπέρ «ισότιμων κανόνων για όλους» στο εμπόριο ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε σήμερα ενώπιον του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ, κατά την έναρξη της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία, υπέρ της εφαρμογής «ισότιμων κανόνων για όλους» στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας.



«Eπικίνδυνες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Μακρόν και Κάμερον για την Ουκρανία το Κρεμλίνο

«Άμεση κλιμάκωση» του πολέμου χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Ουκρανία, εάν ήθελε, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας.



Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ – Θα τεθεί υπό κράτηση

Να παρουσιασθεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού και να τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις, εκλήθη σήμερα, 29/4 ο γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.



Μια ευρωπαϊκή «δύναμη ταχείας αντίδρασης» θα μπορούσε να δημιουργηθεί ήδη από το 2025, λέει ο γάλλος υπουργός Άμυνας

Στην ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης, στην οποία αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη 26/4, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και θα προορίζεται για επιχειρήσεις, όπως οι απομακρύνσεις υπηκόων από χώρες σε κρίση, αναφέρθηκε ο γάλλος υπουργός Άμυνας τονίζοντας πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ήδη από το ερχόμενο έτος.



Έτοιμη να στείλει συστοιχία Crotale για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι η Ελλάδα

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν διαψεύσει σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα θα παραχωρήσει στην Ουκρανία το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S 300, παρά τις έντονες πιέσεις  που δέχονται από συμμαχικές χώρες προς αυτήν την κατεύθυνση.



Πυροβόλησαν νικητή του «The Voice» στη Γαλλία – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πυροβολισμό στο στήθος από ένοπλο δέχθηκε ο γάλλος σταρ του «The Voice» Kendji Girac. Ο νικητής του «The Voice France» το 2014 τραυματίστηκε σοβαρά και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται «κρίσιμη», σύμφωνα με τη «Mirror».

Ο άνδρας δέχθηκε την επίθεση το βράδυ της Κυριακής και ενώ βρισκόταν σε εκδρομή.