Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Ευρώπη



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων σε πολλές χώρες της Ευρώπης

Με καταλήψεις και αποκλεισμό χώρων πανεπιστημίων κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών στην Ευρώπη.

Στο Παρίσι η αστυνομία επενέβη εκ νέου χθες Τρίτη 7/5 μπροστά από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών (Science Po) στο Παρίσι για να διαλύσει φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις.



Νόμος για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την έγκρισή του για την οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας έδωσε το Συμβούλιο των υπουργών.



Σχεδόν «πρωτιά»: Δεύτερη σε όλη τη Ευρώπη η Ελλάδα σε ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο

Σχεδόν «πρωτιά» σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε η Ελλάδα στην ανεργία τον Μάρτιο του 2024.



«Πόλεμος» ΕΕ – Ρωσίας στο διαδίκτυο για κακόβουλες ενέργειες με προέλευση ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, μαζί με διεθνείς εταίρους, καταδικάζουν έντονα την κακόβουλη εκστρατεία στον κυβερνοχώρο που διεξάγεται από τους ελεγχόμενους από τη Ρωσία APT28 κατά της Γερμανίας και της Τσεχίας όπως αναφέρει ανακοίνωση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ.



ΠΟΥ : Πρώτη η Ελλάδα παγκοσμίως στην κατάθλιψη

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας (ΠΟΥ), σε δείγμα 280 εκατομμυρίων ανθρώπων, με βάση τα οποία η Ελλάδα έρχεται παγκοσμίως πρώτη στην κατάθλιψη!

Αναφερόμαστε στην χώρα του ήλιου και της θάλασσας που ουδέποτε στην ιστορία της είχε τέτοιου είδους προβλήματα και ζητήματα ψυχικής υγείας.



Στις τελευταίες θέσεις για την ελευθερία του Τύπου σε όλη την ΕΕ η Ελλάδα

Η ελευθερία του Tύπου στην Ελλάδα συνεχίζει να κατατάσσεται στις πολύ χαμηλές θέσεις σε όλη την ΕΕ, πίσω από χώρες όπως η Μπουρκίνα Φάσο, το Κόσοβο και η Σιέρα Λεόνε. Oι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), όπως κάθε χρόνο, συνέταξαν την παγκόσμια έκθεση και κατάταξή των χωρών για την ελευθερία του Τύπου το 2024 που δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα.