Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 -

εξεταση αιματος



Κίνα: Επιστήμονες ανέπτυξαν εξέταση αίματος που ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου

Επιστήμονες στην Κίνα, ανέπτυξαν μια εξέταση αίματος η οποία με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την εξέταση που χρειάζεται μία σταγόνα αίματος, σε υγιείς και σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, το παχύ έντερο και το στομάχι.



Απλή εξέταση αίματος μπορεί να ανιχνεύσει με μεγάλη ακρίβεια τη νόσο Αλτσχάιμερ στα πιο αρχικά στάδιά της

Μία απλή εξέταση αίματος μπορεί να ανιχνεύσει με μεγάλη ακρίβεια τη νόσο Αλτσχάιμερ στα πιο αρχικά στάδιά της, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.



Νέα μέθοδος για την έγκαιρη διάγνωση του μυελώματος με εξέταση αίματος

Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν νεαρό ελληνοκυπριακής καταγωγής ερευνητή, ανέπτυξαν μια νέα απλή αιματολογική μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης ενός σπάνιου καρκίνου, του μυελώματος.



Για πρώτη φορά εξέταση αίματος για τη διάγνωση του μελανώματος

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρασκεύασαν μια εξέταση αίματος για τη διάγνωση του μελανώματος σε αρχικά στάδια, χαρακτηρίζοντάς το "παγκοσμία πρώτη", που μπορεί να σώσει πολλές ζωές.



Τρομερή ανακάλυψη: Εξέταση ανιχνεύει 10 καρκίνους χρόνια πριν τα συμπτώματά τους!

Μια εξέταση αίματος που μπορεί να ανιχνεύσει 10 τύπους καρκίνου, ακόμα και χρόνια προτού κάποιος αρρωστήσει, έχει τις δυνατότητες να συμβάλει καίρια στη έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και - κατά συνέπεια - στην αντιμετώπισή της.



Διάγνωση του Πάρκινσον με εξέταση αίματος;

Η μέτρηση μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης στο αίμα μπορεί μια μέρα να βοηθά τους γιατρούς να ξεχωρίσουν τη νόσο του Πάρκινσον από άλλες, παρόμοιες διαταραχές, ανακοίνωσαν Σουηδοί επιστήμονες.