Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

ΕΤΕΑ



Διοικητής ΕΤΕΑ: Δεν δίναμε τα εφάπαξ γιατί δεν είχαμε λεφτά

Στην παραδοχή ότι την τελευταία τριετία τα εφάπαξ δεν καταβάλλονταν στους δικαιούχους λόγω έλλειψης χρημάτων προχώρησεο διοικητής του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) Θανάσης Καποτάς.



Πως θα χρηματοδοτηθεί το κενό των επιχειρήσεων

Σημαντικό ρόλο στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας -που έχει προσδιοριστεί από διάφορες μελέτες, σε περίπου 3,2 δισ. ευρώ- θα έχει το 2017 το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), όπως αναφέρει σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Κώστας Γαλιάτσος.



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΕΤΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), πραγματοποιούν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης αντιδρώντας στο "πετσόκομμα" των επικουρικών συντάξεων.



ΕΤΕΑ: Τον Οκτώβριο η ολοκλήρωση αναπροσαρμογής των επικουρικών συντάξεων

Με την πληρωμή του Οκτωβρίου 2016 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναπροσαρμογής των επικουρικών συντάξεων για τα υπόλοιπα Ταμεία, που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).



Θα μειωθούν όλες οι επικουρικές συντάξεις κατά 6% απο τον Σεπτέμβριο

Με βάση τη νέα εγκύκλιο του ΕΤΕΑ, μειωμένες κατά 6% θα είναι από τον Σεπτέμβριο όλες τις επικουρικές συντάξεις.