Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Σάμος: Ναυάγιο με λέμβο που μετέφερε μετανάστες, 4 αγνοούμενοι και ένας χωρίς τις αισθήσεις του



Συναγερμός μετά το ναυάγιο δυτικά από το Καρλόβασι στη Σάμο. Η λέμβος που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, άρχισε να βάζει νερά και να βυθίζεται…

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στη Σάμο, μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί, δυτικά από το Καρλόβασι στη Σάμο. Η λέμβος που μετέφερε 25 μετανάστες άρχισε να βυθίζεται και όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Ένα από τα άτομα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον επαναφέρουν. Οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη διάσωση 4 ατόμων, που αγνοούνται. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη στεριά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό και διάσωση 25 μεταναστών που επέβαιναν σε ημιβυθισμένη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καρλοβασίου, στη Σάμο, στήθηκε λίγο μετά τις 12:00 από τις λιμενικές και άλλες τοπικές αρχές.

Ένας από τους μετανάστες εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε αρχικά στο Καρλόβασι από όπου, στη συνέχεια, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων, 4 ακόμη άτομα αγνοούνται και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με τη συμμετοχή δύναμης και της Frontex.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι υπόλοιποι διασωθέντες, καλά στην υγεία τους, έχουν μεταφερθεί στο Βαθύ. Οι έρευνες για τα όσα προηγήθηκαν του ναυαγίου βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι διακινητές όπως φαίνεται, συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους, για να κερδίζουν χρήματα, με ανθρώπινες ζωές να παίζονται κορώνα – γράμματα.