Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Ποινική δίωξη στον 19χρονο Γεωργιανό για την επίθεση σε σχολείο της Κυψέλης



Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 19χρονο Γεωργιανό ο οποίος εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών και τραυμάτισε έναν μαθητή και τον διευθυντή. 

 Στον 19χρονο ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη βία κατά υπαλλήλων καθώς απείλησε και αστυνομικούς, και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
 

Ο 19χρονος εξωσχολικός μπήκε στο σχολείο χθες το πρωί, ψάχνοντας τον 18χρονο μαθητή. Μόλις τον εντόπισε, τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, τον οποίο και μαχαίρωσε στην κοιλιά.

Ο 60χρονος διευθυντής που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ο 18χρονος που χτυπήθηκε στο κεφάλι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Τι δηλώνει το θύμα της επίθεσης στο σχολείο

Το 18χρονο θύμα της επίθεσης περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που βίωσε και όπως τονίζει δεν γνωρίζει τον Γεωργιανό δράστη.

«Είμαι καλά, ήταν δύσκολη ημέρα, ένα αγόρι χτύπησε το κεφάλι μου. Δεν τον ήξερα, απλά μπήκε μέσα στην τάξη μου και με χτύπησε με σφυρί», αναφέρει για τον κατηγορούμενο, μιλώντας στον Alpha.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο διευθυντής μπήκε μέσα να με βοηθήσει και τον χτύπησε με μαχαίρι. Φοβήθηκα πολύ».