Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα λόγω απεργίας των ΜΜΜ - Τι θα ισχύσει στο κέντρο



Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή. 

Οι συρμοί του μετρό, του τραμ, του ηλεκτρικό, αλλά και λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Δεν θα ισχύει ο δακτύλιος

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα ισχύει σήμερα ο δακτύλιος, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ, φορτηγά, λεωφορεία και δίκυκλα).

Συγκεντρώσεις

Τα συνδικάτα προγραμματίζουν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.

Τροποποιήσεις πτήσεων

Λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.