Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Χανιά: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης σε βάρος ιερέων και όχι μόνο



Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, τέσσερις υποθέσεις απάτης σε βάρος Ελλήνων που διαπράχθηκαν στην Κίσσαμο και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου μια Ελληνίδα τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιερείς, εκπροσώπους ιερών ναών και συστήθηκε ψευδώς ως εκπρόσωπος κοινωνικών υπηρεσιών πρόνοιας ή ως δικηγόρος που εκπροσωπούσε άτομα τα οποία είχαν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, τους έπεισε να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τράπεζας. Έπειτα, προέβη σε αναλήψεις από τα τραπεζικά καταστήματα και ιδιοποιήθηκε τα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, σε βάρος της γυναίκας υποβλήθηκε έγκληση  για το αδίκημα της αντιποίησης από αρμόδια εκπρόσωπο του Δήμου Κισσάμου.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, με το πρόσχημα αγγελιών πώλησης οχημάτων ή συστηνόμενοι ως λογιστές με το πρόσχημα της καταβολής επιδόματος «market pass», έπεισαν τους πολίτες να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τράπεζας. Έπειτα, προέβησαν σε αναλήψεις από τα τραπεζικά καταστήματα και ιδιοποιήθηκαν τα χρηματικά ποσά.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των ημεδαπών δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών.

Η προανάκριση συνεχίζεται.