Ελαιόλαδο: Δείτε σε ποια ποσότητα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, διαπίστωσαν πως λίγο ελαιόλαδο την ημέρα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, διαπίστωσαν πως λίγο ελαιόλαδο την ημέρα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια.
Η Δανική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι αναλύσεις σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την Ελλάδα αποκάλυψαν υψηλές ποσότητες φυτοφαρμάκων.
Επιπλέον, οι Δανικές αρχές ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Τρόφιμα (RASFF), καταγράφοντας σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
Ένας Έλληνας έμπορος σκόπευε να διαθέσει στην αγορά, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας μεγάλες ποσότητες λαδιού αμφίβολης ποιότητας.
Δεν διέθετε τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς, με αποτέλεσμα η προέλευση και το είδος του λαδιού να είναι άγνωστα.
Η Eurostat, επιβεβαιώνει τις αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές του ελαιόλαδου τον τελευταίο χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας ότι οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις καταγράφονται στις χώρες παραγωγής, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με αύξηση που φθάνει το 67%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχε η τιμή στην Πορτογαλία με 69%, ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Ισπανία με 63%.
Είναι γνωστό πως το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, κακής υγείας της καρδιάς, γνωστικής έκπτωσης ή πρόωρου θανάτου.
Το πόσο ωφέλιμο, όμως, είναι στην πραγματικότητα το προϊόν που αποτελεί και τη βάση της μεσογειακής διατροφής εξαρτάται από τον τρόπο συγκομιδής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και χρήσης του.
Έρευνα διεξάγει η εισαγγελία της Ρώμης σχετικά με νοθευμένο ελαιόλαδο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήσαν 50 εστιατόρια της Ρώμης και να κορόϊδευαν τους πελάτες τους.