Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

αυτοδιοικηση



Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, και η διάταξη για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης».



Νέα θύελλα στη Βουλή για την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση

Πριν ακόμα πέσουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για το Σκοπιανό, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση ετοιμάζονται για νέα μετωπική σύγκρουση στην Βουλή με φόντο τον… Κλεισθένη.



Μπακογιάννης: Είμαι ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το πρόβλημα μας δεν είναι τόσο ο εκλογικός νόμος αλλά ο τρόπος που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις επισημαίνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας λόγο για «αναπόφευκτη παραλυσία» της αυτοδιοίκησης, και «απαράδεκτό» γεγονός τη «συζήτηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της».

 



Τσίπρας: Εκλογές 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις δημοτικές

Άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας να γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις δημοτικές εκλογές.



Τσίπρας: Βγαίνουμε από την επιτροπεία

Αιχμές κατά της στάσης της Νέας Δημοκρατίας για τα περιφερειακά συνέδρια άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα όπου βρέθηκε, ενώ κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να συμφωνήσουν στην καθιέρωση της απλής αναλογικής.



Ο Πατούλης ζητά λύση για τα σκουπίδια: Με τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς

Να λήξουν άμεσα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, που τονίζει ότι «με τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς».