Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Παναθηναϊκός: «Επιτέλους ξεκινάμε, το έργο προχωράει στην υλοποίηση – Στόχος μας τα δύο γήπεδα να είναι έτοιμα το 2026»



«Επιτέλους ξεκινάμε. Για την ακριβεία, ξεκινήσαμε». Με τα λόγια αυτά ο Παναγιώτης Μαλακατές ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στον χώρο του Βοτανικού για το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης και την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

«Σας καλέσαμε σήμερα με τον Δήμαρχο για να σας ενημερώσουμε για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις της Διπλής Ανάπλασης. Με δύο λέξεις: επιτέλους ξεκινάμε! Για την ακρίβεια, ξεκινήσαμε! Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν σε συνεχείς συζητήσεις, με τον Δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους φορείς, για να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξέλιξη των εργασιών».

Να είναι έτοιμα τα δύο γήπεδα, και το ποδοσφαιρικό αλλά και αυτό του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, το 2026 είναι ο στόχος όπως επεσήμαναν τόσο ο Παναγιώτης Μαλακατές όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο Παναγιώτης Μαλακατές σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των έργων και την ολοκλήρωση των έργων επεσήμανε ότι «οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη απαιτούν πολύ λιγότερο χρόνο από το ποδοσφαιρικό γήπεδο», και πρόσθεσε ότι ο στόχος «είναι το γήπεδο αυτό να είναι ταυτόχρονα έτοιμο μα το ποδοσφαιρικό γήπεδο, δηλαδή, το 2026».

«Οι εγκαταστάσεις μας απαιτούν λιγότερο χρόνο από το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σε αυτή τη φάση, έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη και ο αρχικός προϋπολογισμός. Εκκρεμεί η άδεια οικοδόμησης, ο ορισμός του αναδόχου. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που είναι λογικό, αφού δεν μπορεί να υπάρχει ένα γήπεδο και να είναι σε αδράνεια, ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη την ίδια περίοδο με το ποδοσφαιρικό γήπεδο», ήταν τα λόγια του. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η αρχική εκτίμηση ήταν το γήπεδο του Ερασιτέχνη να είναι έτοιμο το 2024.