Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

άρση ασυλίας



Άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, η υπόθεση του οποίου αφορά παράνομη ιατρική συνταγογράφηση.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του τάχθηκαν και οι 269 παρόντες βουλευτές ενώ ομόφωνη ήταν και η εισήγηση της Επιτροπή Δεοντολογίας.



Βουλή: Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Κ.Βελόπουλου – Θα δικαστεί από τακτικό δικαστήριο

Aποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και 3 «παρών».



Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας για πέντε βουλευτές

Η ολομέλεια της Βουλής, ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας πέντε βουλευτών, για υποθέσεις που αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα:

Για τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, η μήνυση κατά του οποίου αφορούσε ψευδή συκοφαντική δυσφήμηση ψήφισαν συνολικά 272 βουλευτές:Υπέρ ψήφισαν 267 βουλευτές κατά 3 και 2 δήλωσαν «παρών».



H συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Ξεκίνησε στη Βουλή η διαδικασία της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Με ένα... βουνό χαρτιά στο βήμα ο πρώην υπουργός. Παρών ο Αλέξης Τσίπρας αλλά τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα πάρει το λόγο. Επανέλαβε τα περί πολιτικής δίωξης ο Παύλος Πολάκης.



Αρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

Την άρση της ασυλίας των κ.κ. Λοβέρδου, Σαλμά και Φωκά αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Με 213 «ναι» και ένα «όχι», ήρθη από την Βουλή η ασυλία Ανδρέα Λοβέρδου, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας για την υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, με 209 «ναι», τέσσερα «όχι» και ένα «παρών», ήρθη και η ασυλία του Μάριου Σαλμά, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.



Υπόθεση Novartis: Την Παρασκευή η απόφαση για την άρση της ασυλίας Λοβέρδου

Την ερχόμενη Παρασκευή συζητά και ψηφίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis.