Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

ααδε



Προσυμπληρωμένες φορο-δηλώσεις: Τι απαντά η ΑΑΔΕ στους λογιστές

«Όλη η διαδικασία, που ακολουθείται φέτος, όχι μόνο δε διαφέρει από αυτή των προηγούμενων χρόνων, αλλά είναι και ακόμα απλούστερη για τους φορολογουμένους», απαντά η ΑΑΔΕ στους λογιστές – φοροτεχνικούς σχετικά με τα προβλήματα που εντόπισαν οι επαγγελματίες του κλάδου στη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.



Προς αναγκαστική είσπραξη και κατασχέσεις η ΑΑΔΕ για 2 εκατ. οφειλέτες. Ποιοί μπαίνουν στο «στόχαστρο»

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχει βάλει στο «στόχαστρο» πάνω από 2 εκατ. οφειλέτες με χρέη 5,8 δισ. ευρώ προς την εφορία, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 107 δισ. ευρώ.



ΑΑΔΕ: Παροχή επιπλέον χρόνου στη διασύνδεση για 7.600 επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα

Την παροχή επιπλέον χρόνου διασύνδεσης ΦΗΜ και τερματικών POS σε 7.600 επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.



ΑΑΔΕ: Μέχρι σήμερα η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία – Οι εξαιρέσεις

Περίπου 200.000 φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα Μεγάλη Τρίτη να κρατήσουν «ζωντανές» τις ρυθμίσεις οφειλών τους στην Εφορία, εφόσον πληρώσουν όλες τις εκπρόθεσμες δόσεις.



ΑΑΔΕ: Πάνω από 15.000 φιάλες ποτών με παραποιημένες συσκευασίες δεσμεύτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση αλκοολούχων ποτών σε παραποιημένες συσκευασίες προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανάλυσης κινδύνου, σε δυο εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από τον Λίβανο και με τελικούς προορισμούς την Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία.



ΑΑΔΕ: Σε ψηφιακή παρακολούθηση η διακίνηση αγαθών για την αποτροπή της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το προσχέδιο της απόφασης, για την εκκίνηση και λειτουργία της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών και τον ορισμό του μορφοτύπου του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.