Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εντατικές Μονάδες: Στην αναμονή 45 ασθενείς για κρεβάτι



Τουλάχιστον 45 ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ωρο να «ελευθερωθεί» ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική!

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας το χρόνιο, δυστυχώς, πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ. Τη δεδομένη χρονική περίοδο, βεβαίως, η κατάσταση επιδεινώνεται και η θλιβερή αυτή λίστα μακραίνει επικίνδυνα, λόγω και του δυνατού κύματος γρίπης και λοιμώξεων που πλήττουν τον πληθυσμό.

 Εξίσου σοβαρές με τη γρίπη επιπτώσεις στο πεδίο των ΜΕΘ, έχει όμως και η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Στην Αττική λειτουργούν 231 κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες 25 είναι κλειστές διότι δεν υπάρχει προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως σε όλη τη χώρα είναι κλειστές 150 κλίνες ΜΕΘ. Αναφέρει χαρακτηριστικά την κατάσταση στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

 Στα Ιόνια Νησιά λειτουργούν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ στην Κέρκυρα. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει ΜΕΘ 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον Οργανισμό του νοσοκομείου. Ωστόσο, είναι κλειστή. «Σκούριασαν τα πανάκριβα μηχανήματα μέσα στις ζελατίνες», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.