Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Συγκλονιστικό: Κύμα 20 μέτρων «καταπίνει» σέρφερ

Τη δραματική και άκρως επεισοδιακή επιχείρηση διάσωσης ενός σέρφερ τον οποίο «κατάπιε» κύμα 20 μέτρων στην Πορτογαλία κατέγραψε drone.

Στο βίντεο φαίνεται ο επαγγελματίας σέρφερ Pedro 'Scooby' Vianna να προσπαθεί να κερδίσει σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου το κύμα 20 μέτρων που τον ακολουθεί κατά τη διάρκεια καταιγίδας στην περιοχή Ναζάρ.

Αν και ο Vianna ανέπτυξε ταχύτητα 70χλμ./ώρα δεν κατάφερε να ξεφύγει από αφρισμένο κύμα που τον έριξε από τη σανίδα του. 

Τη διάσωσή του ανέλαβε τότε ο φίλος του Lucas 'Chumbo' Chianca ο οποίος βρισκόταν πάνω σε τζετ σκι ενώ σε μικρή απόσταση βρισκόταν και ένα δεύτερο τζετ σκι.

Ο Chianca φαίνεται να εντοπίζει τον Βραζιλιάνο σέρφερ, να τον ανεβάζει στο τζετ σκι και να αναπτύσσει ταχύτητα προς την παραλία. Λίγα μέτρα αργότερα, όμως, το τζετ σκι αναποδογυρίζει και οι δύο αναβάτες βρίσκονται στο νερό.

Τελικά η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του χειριστή του δεύτερου τζετ σκι που μετέφερε τους δύο άνδρες στην ξηρά χωρίς κανείς, τελικά, να τραυματιστεί.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βίντεο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Los Angeles Drone Film Festival.