Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τουρκικό κατασκοπευτικό



Σήμερα: 14 παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο από τουρκικό κατασκοπευτικό

Σε 14 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησε σήμερα η Τουρκία.

Όλες έγιναν από ένα κατασκοπευτικό CN-235, το οποίο σε μία περίπτωση παραβίασε και τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίστηκε κι αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.



"Κύμα" παραβιάσεων από τουρκικό κατασκοπευτικό στο Αιγαίο

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με ένα «κατασκοπευτικό» CN-235 να πραγματοποιεί σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου.

 



Τουρκικό κατασκοπευτικό στο Αιγαίο την ώρα που πετούσε ο Τσίπρας

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας επέβαινε σε διθέσιο μαχητικό F-16 και πετούσε μαζί με άλλα δύο μαχητικά του ιδίου τύπου στο Βόρειο Αιγαίο, η Τουρκία είχε στο FIR Αθηνών και συγκεκριμένα στο Αιγαίο ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 που μπήκε λίγο μετά τις 11:00.

 



Τουρκικό κατασκοπευτικό «όργωσε» το Αιγαίο: 16 παραβιάσεις σε μία ημέρα

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου CN-235 παραβίασε 16 φορές τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, πετώντας πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Μία ακόμη παραβίαση του εναέριου χώρου σημειώθηκε από δύο τουρκικά μαχητικά, σε σχηματισμό, ανεβάζοντας το σύνολο των παραβιάσεων μόνο τη Δευτέρα, στις 17.



Τουρκικό κατασκοπευτικό πραγματοποίησε 18 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σε 18 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου προέβη την Πέμπτη (16/6) τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου CN-235, ενώ καταγράφηκε και μία παράβαση του FIR Αθηνών.