Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

τεστ ΠΑΠ



Γεώργιος Παπανικολάου: 136 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου επιστήμονα

Μπορεί να έχασε δύο φορές το Νόμπελ, κέρδισε όμως μια θέση στο πάνθεον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αφού κατάφερε να σώσει εκατομμύρια ζωές.



Έλληνες δημιούργησαν τεστ που ανιχνεύει τον κίνδυνο εμφράγματος

Δύο Έλληνες επιστήμονες αναμεσα σε εκεινους που ανέπτυξαν ένα φθηνό «εφάπαξ» γενετικό τεστ στη Βρετανία, το οποίο μπορεί να εντοπίσει τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο με έμφραγμα στο μέλλον, λόγω γενετικής προδιάθεσης σε καρδιοπάθεια. Θα προειδοποιούνται έγκαιρα, ώστε να αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους για να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.



Το τεστ Παπ κινδυνεύει να περιπέσει σε αχρηστία εξαιτίας του τεστ για τον ιό HPV

Το τεστ Παπ που χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από 50 χρόνια για την ανίχνευση πρώιμων ενδείξεων του καρκίνου του τραχήλου στις γυναίκες, μπορεί σε μερικά χρόνια να είναι πια λιγότερο δημοφιλές ή ακόμη και να περιπέσει σε αχρηστία, καθώς έχει βρει πλέον ένα ισχυρό ανταγωνιστή στο «πρόσωπο» του τεστ για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).



Εξελιγμένο τεστ ΠΑΠ κάνει διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου

Μια νέα εξελιγμένη εκδοχή του τεστ Παπανικολάου υπόσχεται πρώιμη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση της κλασσικής γυναικολογικής εξέτασης που ανέπτυξε ο Γεώργιος Παπανικολάου, έγινε από έναν άλλο έλληνα, τον Νικόλαο Παπαδόπουλο και συνεργάτες του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Τζονς Χοπκινς».



Οι Ελληνίδες αδιαφορούν για το σωτήριο τεστ Παπ

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν τα αποτελεσματικότερα όπλα κατά του γυναικολογικού καρκίνου υπογραμμίζουν συνεχώς οι επιστήμονες, ωστόσο οι Ελληνίδες δεν φαίνεται να πείθονται: σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία μόλις το 35% υποβάλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην απλή και ταυτόχρονα σωτήρια προληπτική εξέταση, Τεστ Παπ.



Γιώργος Παπανικολάου: Ο σπουδαίος έλληνας γιατρός που έκανε τον κόσμο καλύτερο απλά με ένα τεστ!

Το Τεστ Παπ δεν χρειάζεται φυσικά συστάσεις, το ξέρει καλά κάθε γυναίκα στον πλανήτη.

Ο ιατρικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έχει σώσει εκατομμύρια ζωές, αναγορεύοντας τον εφευρέτη του σε έναν από τους θρύλους της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης!