Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Βρετανός δισεκατομμυριούχος θέλει να φτιάξει τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο



Η μπαταρία που κατασκεύασε η Tesla του Έλον Μασκ στη Νότια Αυστραλία δεν θα είναι για πολύ ακόμα η μεγαλύτερη στον κόσμο, καθώς μια νέα, μεγαλύτερη κατασκευάζεται στο Πορτ Ογκούστα.

Όπως αναφέρει το ABC, την μπαταρία αυτή κατασκευάζει η Whyalla Steelworks του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Σαντζίβ Γκούπτα, που εξασφάλισε δάνειο 10 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση της πολιτείας μέσω του Renewable Technology Fund. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος αγόρασε επίσης μερίδιο στην Zen Energy,δημιουργώντας τη SIMEC Zen Energy.

Η εγκατάσταση των 120 MW/ 140 MWH είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Tesla, των 100/ 129 MWH, που κατασκεύασε η Tesla πέρυσι στο Τζέιμσταουν. Θα υποστηρίζει τη νέα ηλιακή φάρμα της Whyalla και θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή της, που θα αρχίσει αργότερα μέσα στο έτος.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Τζέι Γουέδεριλ, είπε πως θα επωφεληθεί ολόκληρη η κοινωνία της Νότιας Αυστραλίας: «Ξέρουμε πως περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια σημαίνει φθηνότερη ενέργεια, και για αυτό αυξήσαμε τον στόχο μας ως προς την ανανεώσιμη ενέργεια στο 75% και επίσης παρουσιάσαμε έναν νέο στόχο αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας στο 25%» είπε σχετικά.

«Αυτοί οι στόχοι θα επιταχύνουν τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές και θα μειώσουν τους λογαριασμούς για τους πολίτες της Νότιας Αυστραλίας».