Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέο εργοστάσιο για ηλεκτροκίνητα από την VW στις ΗΠΑ



Ο όμιλος VW ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου σε αμερικανικό έδαφος το οποίο θα αναλάβει την κατασκευή ηλεκτροκίνητων.

Το δεύτερο εργοστάσιο το οποίο προϋποθέτει επένδυση 800 εκατομμυρίων δολαρίων και θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας, θα κατασκευαστεί κοντά στην ήδη υφιστάμενη βιομηχανική μονάδα τoυ γερμανικού ομίλου στη Chatanooga του Tennessee όπου απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι και πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 2022.

Τα μοντέλα που θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο θα έχουν ως αφετηρία την νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, MEB, που εξελίσσει ο γερμανικός όμιλος και η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της με το I.D. Hatchback το οποίο θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη εντός του 2019.

Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, η ηλεκτρική πολιτική του ομίλου VW αναμένεται να ξεκινήσει με το I.D. Crozz, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover το οποίο θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική και θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ από το 2020.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το επόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα προστεθεί στην γκάμα της VW θα είναι η έκδοση παραγωγής του I.D. Buzz, μιας μεταρετρό και ηλεκτρικής παραλλαγής του εμβληματικού minivan της φίρμας το οποίο στις ΗΠΑ θα λανσαριστεί από το 2022 και όπως όλα δείχνουν θα εγκαινιάσει το νέο εργοστάσιο της VW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα βιομηχανική μονάδα της Chatanooga η οποία θα γίνει ένα από τα συνολικά οκτώ παγκοσμίως εργοστάσια που θα αναλάβουν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τον όμιλο VW, αρχικά θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτροκίνητα με τα σήματα της VW, ωστόσο δεν αποκλείεται στο μέλλον να φιλοξενήσει την παραγωγή και ηλεκτρικών Audi τα οποία θα έχουν ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική.