Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Microsoft: Στο μικροσκόπιο των αρχών για πωλήσεις λογισμικού στην Ουγγαρία



Στο μικροσκόπιο των αρχών φέρεται να βρίσκεται η Microsoft για πιθανή υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας, που συνδέεται με πωλήσεις λογισμικού στην Ουγγαρία. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγορών των ΗΠΑ (SEC) ερευνούν τις διαδικασίες με τις οποίες η Microsoft πούλησε λογισμικό όπως το Word και το Excel σε επιχειρήσεις, που λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι στην Ουγγαρία, οι οποίες στη συνέχεια πούλησαν τα προϊόντα σε κυβερνητικούς οργανισμούς της χώρας το 2013 και το 2014. 

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από ανάλογες κινήσεις για συνεργάτες της Microsoft, οι οποίες ήρθαν στο φως το 2013 σε ακόμη πέντε χώρες. 

Η Microsoft προσπάθησε στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας να επεκταθεί σε αναδυόμενες αγορές, καθώς και σε μικρότερες, μεσαίου ειοσδήματος χώρες, όπως η Ουγγαρία. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα στοιχήματα αυτά εξελίχθηκαν σε νομικές προκλήσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη φήμη της.