Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

10 χρόνια iPhone: Το συγκινητικό αφιέρωμα στον Steve Jobs



Έχουν περάσει 10 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου iPhone. Ο Steve Jobs δεν έλειπε από την επετειακή έκδοση του κινητού που άλλαξε τον κόσμο.

Δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone από τον Steve Jobs, η Apple τον τίμησε στην παρουσίαση του επετειακού iPhone X. Η παρουσίαση για τα καινούρια προϊόντα στο νέο «σπίτι» της Apple, το Steve Jobs Theater, ξεκίνησε με λόγια του. Ένα μικρό απόσπασμα με τις σκέψεις και τη φωνή του Steve Jobs για το τι αντιπροσωπεύει η Apple.

Με αυτό το συγκινητικό απόσπασμα καλωσόρισε η Apple όσους βρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση των νέων προϊόντων της. Η φωνή του Steve Jobs στα ηχεία. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα μετά την ολοκλήρωση του ιδιαίτερου φόρου τιμής.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπάρχεις ως άνθρωπος και κάποιοι άνθρωποι εκφράζουν τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη με διαφορετικούς τρόπους. Αλλά ένας από τους τρόπους που πιστεύω ότι οι άνθρωποι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στην υπόλοιπη ανθρωπότητα είναι με το να κάνουν κάτι υπέροχο και να το δώσουν στον κόσμο. Δεν γνωρίζεις ποτέ τους ανθρώπους, δεν τους σφίγγεις το χέρι, δεν ακούς την ιστορία τους ή δεν λες τη δική αλλά με κάποιον τρόπο όταν δημιουργείς κάτι με φροντίδα και αγάπη κάτι μεταδίδεται. Και αυτός είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε στον υπόλοιπο κόσμο τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Έτσι χρειάζεται να είμαστε αληθινοί με αυτό που είμαστε και να θυμόμαστε αυτό που είναι σημαντικό για εμάς. Αυτό είναι που θα κρατήσει την Apple. Το να κρατήσουμε τους εαυτούς μας». Αυτά ήταν τα λόγια του Steve Jobs που έκαναν το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Μετά το σύντομο απόσπασμα με τα λόγια του ιδρυτή της Apple, ο Tim Cook απέτισε τον δικό του φόρο τιμής στον Steve Jobs. Ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για τον Steve Jobs, προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό του κατάμεστου Steve Jobs Theater.

Το tribute του Tim Cook στον Steve Jobs

«Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι ο πρώτος που σας καλωσορίζει στο Steve Jobs Theater. Ο Steve σήμαινε τόσα πολλά για μένα και τόσα πολλά για όλους μας. Δεν έχει περάσει μέρα που δεν τον έχουμε σκεφτεί. Ξυπνούσαν μνήμες ενώ προετοιμαζόμασταν για σήμερα και αυτό το event. Μας πήρε πολύ χρόνο αλλά πλέον μπορούμε να αναφερόμαστε σε αυτόν με χαρά αντί για θλίψη. Το πνεύμα του Steve Jobs και η φιλοσοφία του για τη ζωή θα είναι πάντα στο dna της Apple. Το μεγαλύτερο δώρο του, ο τρόπος με τον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ανθρωπότητα δεν θα ήταν ένα μοναδικό προϊόν αλλά η ίδια η Apple.

Αφιερώνουμε το Steve Jobs Theater στον Steve γιατί τον αγαπούσαμε. Και γιατί αγαπούσε μέρες όπως αυτή όπου μπορούμε να μοιραστούμε τα τελευταία προϊόντα και τις ιδέες μας με τον κόσμο. Και το κάνουμε όχι μόνο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Steve. Αλλά και για να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά δημιουργών και πρωτοπόρων. Ο Steve Jobs ήταν ιδιοφυΐα και ένας από τους πολλούς τρόπους που το έδειξε ήταν με την ικανότητά του να ξεδιπλώνει το ταλέντο κάθε ανθρώπου με τον οποίο συνεργαζόταν.

«Το όραμα και το πάθος του ζουν στην Apple»

Πίστευε βαθιά ότι ο χώρος εργασίας και ό,τι τον περιβάλλει πως θα πρέπει να εμπνέουν ταλαντούχους ανθρώπους να κάνουν την καλύτερή τους δουλειά. Έτσι πριν από μια δεκαετία άρχισε να εργάζεται σε ένα νέο campus για την Apple. Το όραμά του ήταν να δημιουργήσει έναν απίστευτο χώρο εργασίας του μέλλοντος όπου μηχανικοί και σχεδιαστές θα μπορούσαν να είναι όλοι μαζί. Να συνεργάζονται στις νέες γενιές προϊόντων της Apple που θα αλλάξουν τον κόσμο. Το όραμα και το πάθος του Steve Jobs ζουν παντού στην Apple. Σήμερα και πάντα θα τον τιμούμε». Με αυτά τα λόγια του Tim Cook ξεκίνησε το event παρουσίασης νέων προϊόντων της Apple. Μόλις ολοκλήρωσε γύρισε και χειροκρότησε τη μορφή του Steve Jobs που δέσποζε στη γιγαντοοθόνη πίσω του, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.