Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Οι πέντε Top Ευρωπαϊκοί προορισμοί εξωτερικού για φέτος τα Χριστούγεννα



Κάθε χρόνο κάποιοι από εμάς έχουν την δυνατότατα να περάσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε υπέροχα μέρη του εξωτερικού. Σίγουρα η Ελλάδα μας, προσφέρει πολύ καλά deals για τη περίοδο των γιορτών αλλά υπάρχουν κάποιοι μοναδικοί προορισμοί στο εξωτερικό που θυμίζουν Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Ελευθερία Καραμπίνη

Σκωτία, Higjhlands

Όσοι από εσάς θέλουν να περάσουν μαγικά Χριστούγεννα θα ταξιδέψουν έως τα HIghlands της Σκωτίας και συγκεκριμένα στη πόλη Inverness. Βρίσκεται Βόρεια της Σκωτίας και το όνομα της είναι συνδεδεμένο με το Τέρας του Λοχ Νες , τη Nessi. Όσο θα βρίσκεστε εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τη γνωστή λίμνη του Λοχ Νες, να κάνετε ιππασία στα καταπράσινα λιβάδια και να γνωρίσετε από κοντά τα πιο όμορφα κάστρα που έχει η Ευρώπη. Θα πιείτε άφθονο Σκωτσέζικο ουίσκι, θα διασκεδάσετε με τη παραδοσιακή μουσική της γκάιντας και θα ακούσετε folk stories και παραμύθια που θα σας γυρίσουν πίσω στο παρελθον διακόσια χρόνια. Μη ξεχνάτε ότι οι Σκωτσέζοι φημίζονται για το ουίσκι τους και για τα παραμύθια τους. Θα ενθουσιαστείτε από τα βραχώδη όρη και και τις απέραντες εκτάσεις πράσινου. Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας ζεστά ρούχα γιατί οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

 

Ελβετία, Ζυρίχη

Βρίσκεται στη καρδιά της Ευρώπης και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Τη περίοδο των γιορτών διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ που μπορείτε να παρακολουθήσετε και έχετε πολλές επιλογές για να διασκεδάσετε. Περπατήστε στα υπέροχα πάρκα της Ελβετίας και κάντε της βόλτα σας στη παλιά πόλη της Ζυρίχης το NIederdorf. Μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στα δεκάδες εστιατόρια που διαθέτει έχοντας θέα τις χιονισμένες Άλπεις. Η Ελβετία θεωρείται μια από τις πλουσιότερες χώρες στο κόσμο με αυξημένο το βιοτικό επίπεδο. Και εδώ επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες οπότε επιλέξτε ζεστά ρούχα και jacket.

 

Φινλανδία, Ροβανιέμι (Λαπωνία)

Το υπέροχο χωριό του Άγιου Βασίλη ενδείκνυται αυτή τη περίοδο για ταξίδι γιατί σου μεταδίδει κατευθείαν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα χιονισμένα τοπία και τα εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο θα σας ενθουσιάσουν. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον Άγιο Βασίλη και να φωτογραφηθείτε μαζί του! Επισκεφτείτε τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο και δείτε σπάνια είδη ζώων όπως η λευκή κουκουβάγια. Εάν είσαστε τυχεροί θα καταφέρεται να δείτε και το Βόρειο Σέλας, ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα. Και στη Λαπωνία οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές οπότε φροντίστε να προμηθευτείτε με τα απαραίτητα ζεστά σας ρούχα.

 

Δανία, Κοπεγχάγη

Η χώρα του Hans Christian Andersen κυριολεκτικά θα σας μαγέψει. Επισκεφτείτε τη παραλία Λάγκελίνιε γνωστή για τη Μικρή Γοργόνα και σύμβολο της Κοπεγχάγης. Επισκεφτείτε την Όπερα και ξεναγηθείτε στη στολισμένη Ευρωπαϊκή πόλη. Οι ντόπιοι τη περίοδο των γιορτών δημιουργούν χειροποίητα στολίδια. Πολυάριθμα cafe σας περιμένουν να απολαύσετε τις δανέζικες γεύσεις. Ξεναγηθείτε στο μοναδικό Viking Ship Museum και κάντε τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια σας από το μαγαζί Δανέζικης Τέχνης και Χριστουγέννων που σας δίνει τη δυνατότητα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου να αγοράζετε τα αγαπημένα σας Δανέζικα στολίδια.

 

Ολλανδία, Άμστερνταμ

Ένας από τους ωραιότερους προορισμούς, σε μια από τις καλύτερες περιόδους του έτους είναι και η Ολλανδία. Συγκεκριμένα στη πρωτεύουσα της χώρας έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές για να απολαύσετε τις γιορτές και να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα κανάλια ή να επισκεφτείτε τα παραδοσιακά χωριά Βόλενταμ και Μάρκεν. Η Ολλανδία αποτελεί μια χώρα με πλούσια ιστορία και πολιτισμό και μπορεί να σας προσφέρει ευχάριστες Χριστουγεννιάτικες στιγμές. Να επισκεφτείτε το μουσείο του Van Gogh που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Ολλανδού ζωγράφου καθώς επισης και το μουσείο Rijks (Ρικσμουζέουμ) το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα του κόσμου, στο οποίο εκτίθενται φημισμένοι πίνακες των Ρεμπράντ, Βερμεέρ και άλλων μεγάλων ζωγράφων.

 

Να θυμάστε πάντα ότι όπου και αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε τις γιορτές, το σημαντικότερο είναι να περάσετε καλά με ανθρώπους που αγαπάτε και νοιάζεστε. Είναι περίοδος χαράς, αγάπης και δημιουργικότητας. Φροντίστε να δείξετε στους αγαπημένους σας πόσο πολύ τους έχετε ανάγκη και γεμίστε το χρόνο μe στιγμές που θα θυμαστε σε όλη σας τη ζωή.