Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μακρινίτσα: Το μπαλκόνι του Πηλίου



Σε απόσταση μόλις 17 χιλιομέτρων από το Βόλο, ο υπέροχος διατηρητέος οικισμός της Μακρινίτσας είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της χώρας. Διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία της παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με κομψά αρχοντικά, πετρόχτιστα σπίτια, όμορφες κρήνες και γεφύρια. Κι όλα αυτά, μέσα σε πανύψηλα πλατάνια και ανθοστόλιστες αυλές.

Σημείο συνάντησης για επισκέπτες και ντόπιους είναι η λιθόστρωτη πλατεία Μπράνη με την περίτεχνη πηγή του Αθάνατου Νερού και το εκκλησάκι του Αϊ- Γιάννη του Προδρόμου, που χρονολογείται από το 1792. Είναι αυτή που χαρίζει στη Μακρινίτσα τον τίτλο του «μπαλκονιού του Πηλίου» καθώς η θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό είναι εκθαμβωτική.

Κάντε μια στάση στις ταβέρνες και τα καφέ αλλά και τα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, στο αρχοντικό Τοπάλη, όπου θα δείτε υφαντά, εικόνες, κοσμήματα αλλά και οικιακά σκεύη και τοπικές ενδυμασίες.

Περιηγηθείτε στις όμορφες γειτονιές της Μακρινίτσας και ανηφορίστε και στη συνοικία του Κακουνά, στο ψηλότερο σημείο του χωριού. Κι απολαύστε τη διαμονή σας σε ένα από τα πολλά και πολλών ειδών καταλύματα για να ζήσετε την πηλιορείτικη φιλοξενία στην ουσία της.

ΠΗΛΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΠΗΛΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΠΗΛΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΠΗΛΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΠΗΛΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΠΗΛΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΠΗΛΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΠΗΛΙΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ