Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Άρωμα Ανατολής στο «φρούριο κοντά στο νερό»



Βρίσκεται στις ακτές του Περσικού Κόλπου και είναι αναμφίβολα τουριστικός προορισμός με άρωμα Ανατολής. Το Κουβέιτ είναι μια μικρή συνταγματική μοναρχία στην ακτή του Περσικού Κόλπου και συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία.

Μοντέρνα κτίρια και αστραφτεροί ουρανοξύστες με φόντο το εξωτικό τοπίο της ερήμου συναρπάζουν τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια πολυτελή περιπέτεια.

Με μακραίωνες παραδόσεις και πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν η αραβική μητρόπολη αγαπάει ακόμη την καλή ζωή. Το όνομα Κουβέιτ είναι υποκοριστικό μιας αραβικής λέξης που σημαίνει «το φρούριο που χτίζεται κοντά στο ύδωρ».

Η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται στην ακτή του φυσικού λιμένα με τα βαθιά νερά, του Kuwait Bay και είναι ένα γοητευτικό κράμα παλαιού και νέου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Tareq Rajab Museum, το περίφημο σύνολο τριών πύργων, γνωστού ως Kuwait Tower, το Μουσείο Μνήμης με εκθέματα για την ιστορία του εμιράτου πριν τα γεγονότα του Περσικού Κόλπου και το σπίτι με τους Καθρέπτες.

Στο ναυτικό μουσείο ξεχωρίζουν τα σκάφη – υδροφόρες ενώ διαθέτει μια πλούσια συλλογή αρχαίων και σύγχρονων σκαφών.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα παραδοσιακά υφαντά του Κουβέιτ όπως εκείνα των νομάδων της ερήμου, να υφαίνονται στον αργαλειό στο πολιτιστικό κέντρο Sadu House.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

kouveitmap

Κουβέιτ

Διαφορά ώρας: 1 ώρα μπροστά

Νόμισμα: Δηνάριο Κουβέιτ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 0,36 δηνάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μπαχρέιν και 7 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

KOYBEITKOYBEITKOYBEITKOYBEITKOYBEITKOYBEITKOYBEITKOYBEITKOYBEIT