Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πώς να καθαρίσετε το στρώμα του κρεβατιού σας



Τα στρώματα μπορεί να είναι το κλειδί για έναν ονειρεμένο ύπνο, ωστόσο μπορεί να αποτελέσουν και πηγή μικροβίων αφού είναι δύσκολο να τα καθαρίζουμε συχνά, με αποτέλεσμα να απορροφούν συνεχώς βρωμιές, σκόνη και υπολείμματα του σώματός μας. Παρότι ο καθαρισμός τους αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτεπώς ακριβώς μπορείτε να το κάνετε εύκολα και χωρίς πολύ κόπο.

-Σκουπίστε το:

H ηλεκτρική σκούπα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος στον καθαρισμό των στρωμάτων. Ξεκινήστε από το πάνω μέρος του στρώματος σκουπίζοντας, συνεχίστε στα πλαϊνά και τις γωνίες και κατεβείτε σταδιακά προς τα κάτω. Αφού τελειώσετε με το μπροστινό μέρος, γυρίστε το στρώμα και επαναλάβετε τη διαδικασία.

-Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές:

Με το πέρασμα του χρόνου το στρώμα απορροφά τις μυρωδιές του σώματός μας, όπως και τον ιδρώτα μας. Για να απαλλαγείτε από αυτές πασπαλίστε στο στρώμα μαγειρική σόδα και τρίψτε με μια χοντρή βούρτσα. Αφήστε την για 10 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές και στη συνέχεια αφαιρέστε την. Αν θέλετε να προσθέσετε  ένα ωραίο άρωμα, βάλτε μέσα στη σόδα λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια.

-Σκουπίστε ξανά:

Όταν τελειώσετε με τη σόδα, σκουπίστε για ακόμα μια φορά με την ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να φύγει κάθε ίχνος από τη μαγειρική σόδα αλλά και την υγρασία που μπορεί να έχει το στρώμα σας.

 

-Αφαιρέστε τους λεκέδες:

Λεκέδες υπάρχουν σε όλα τα στρώματα και κυρίως προέρχονται από το σώμα μας. Αν είναι νωποί ξεφορτωθείτε τους με λίγο κρύο νερό και υγρό πιάτων, ενώ αν οι λεκέδες είναι εκεί για καιρό θα χρειαστεί να επιμείνετε περισσότερο αντικαθιστώντας το κρύο με ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας αμμωνία.

-Αναποδογυρίστε το:

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να αλλάζετε πλευρές στο στρώμα σας προκειμένου να μην προλαβαίνει να λερωθεί πολύ ή να απορροφήσει δυσάρεστες οσμές. Μπορείτε είτε να το γυρίζετε ανάποδα είτε να τοποθετείτε την μεριά των ποδιών στη μεριά του κεφαλιού.

-Τυλίξτε το:

Χρησιμοποιήστε ειδικό κάλυμμα στρώματος που είναι αδιάβροχο και μπορεί να συγκρατήσει οτιδήποτε μπορεί να το λερώσει ή να το σκονίσει. Έτσι θα απαλλαγείτε από μεγάλη ταλαιπωρία αφού το συχνότερο που θα πρέπει να κάνετε θα είναι να βγάζετε και να πλένετε την προστατευτική θήκη.