Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μοιράσου το με τη γάτα σου - Αυτές οι τροφές είναι και για εσένα και για τον χνουδωτό σου φίλο



Η εικόνα είναι γνώριμη: η γάτα σου «μυρίζεται» αυτό που τρως και σου αρχίζει τα χάδια και τα παράπονα για να καταφέρει να σε πείσει να μοιραστείς μαζί της την λιχουδιά σου. Εσύ όμως της αρνείσαι τη χάρη από φόβο μην βλάψεις την υγεία της. Η πραγματικότητα άλλωστε είναι ότι τα περισσότερα πράγματα που βάζεις στο πιάτο σου είναι επικινδύνα για την υγεία του αγαπημένου σου τετράποδου. Τα καλά νέα: είπαμε «τα περισσότερα», όχι όλα. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 τροφές που μπορείς να μοιραστείς άφοβα με τη γάτα σου.

 

#1. Κρέας. Μπορεί ο μύθος να της θέλει να λατρεύουν το ψάρι, αλλά στις γάτες αρέσει εξίσου το κρέας. Εσύ λοιπόν μπορείς να μοιραστείς άφοβα μαζί της λίγο κρέας αρκεί να είναι άπαχο (βλ. κοτόπουλο, γαλοπούλα). Και αυτό γιατί τα λιπαρά κομμάτια κρέατος (όπως το ζαμπόν ή το μπέικον) ενδέχεται να διαταράξουν την ησυχία του πεπτικού της συστήματος.

 

#2. Αβγά. Κι όμως μπορείς να τα προσθέσεις στο διατροφολόγιο του κατοικιδίου σου χωρίς φόβο αλλά και με πάθος μιας και οι γάτες λατρεύουν τα αβγά. Πώς μπορείς να τα προσφέρεις; Η ομελέτα αποτελεί το ιδανικότερο τρόπο να της τα σερβίρεις. Σημείωσε όμως ότι σε αυτή δεν πρέπει να προσθέσεις αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά.

 

#3. Τυρί. Οι περισσότερες γάτες λατρεύουν τις λιχουδιές που περιέχουν τυρί. Αν η γάτα σου δεν έχει δυσανεξία στην λακτόζη, μπορείς να μοιράζεσαι πού και πού μαζί της μικρό κόμματι.

 

#4. Φρέσκα φασόλια. Ναι, ναι, η βάση του παραδοσιακού λαδερού πιάτου, τα φρέσκα φασόλια, αποτελούν ιδανική προσθήκη στην δίαιτα της γάτας σου. Πέρα από τις ελάχιστες θερμίδες που διαθέτουν, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και, έτσι, τα φασολάκια μπορεί να αποτελέσουν ιδανικό σνακ για την τετράποδη φίλη σου.

 

#5. Μπανάνα. Πλούσια σε κάλλιο, η μπανάνα  είναι ένα υπέροχο «γλυκό» σνακ για τις γάτες. Η απαλή υφή τους μάλιστα το κάνει καλή επιλογή για τις μεγάλες σε ηλικία γάτες, οι οποίες έχουν δυσκολία στο μάσημα της τροφής.