Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Πούτιν έβαλε τα παγοπέδιλά του



Την ετήσια παράδοση του καθιερωμένου πλέον εορταστικού αγώνα χόκεϊ με παίκτες κυβερνητικούς αξιωματούχους και πρώην αθλητές τήρησε και φέτος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που ως γνωστόν τρέφει κανονική... λατρεία για το συγκεκριμένο άθλημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος φόρεσε τα παγοπέδιλά του και τον ειδικό εξοπλισμό και ξεχύθηκε στο παγοδρόμιο που είχε στηθεί στην Κόκκινη Πλατεία, για τον παραδοσιακό αγώνα, στον οποίο η ομάδα του αναδείχθηκε νικήτρια. Στο πλευρό του, επίσης ως παίκτες χόκεϊ βρέθηκαν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και διάσημοι βετεράνοι αθλητές, όπως ο Πάβελ Μπούρε και ο Βιατσεσλάβ Φέτισοφ.
Στα βιντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται να κάνει αρχικά ζέσταμα και στη συνέχεια να βάζει τα δυνατά του για τη νίκη της ομάδας του στον αγώνα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα συγκεκριμένα σχέδια για την Πρωτοχρονιά. «Δεν έχω κανονίσει τίποτε ιδιαίτερο. Θα βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα,. Μπορεί να παίξω λίγο χόκεϊ ακόμα ή να πάω για σκι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν εμφανίζεται συχνά στους αγώνες της «Νυχτερινής Λίγκας Χόκεϊ», του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος που ιδρύθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του ίδιου του Ρώσου προέδρου.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο Πούτιν, σκοπός του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να πηγαίνουν στα παγοδρόμια και να ασχολούνται με το εν λόγω άθλημα επιστρέφοντας από τη δουλειά τους, αντί να κλείνονται σπίτια τους και να βλέπουν τηλεόραση.